1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Patronatul Industriei Asigurarilor ...

Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania si Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci au semnat doua Declaratii de principii

Partenerii de dialog social, Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania (PIAR) si Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB), ambele reprezentative la nivel sectorial, au semnat doua declaratii de principii, una referitoare la diversitate, non-discriminare, incluziune si egalitatea de sanse la locul de munca, respectiv una referitoare la sustenabilitate, aplicabile in companiile semnatare.

Scopul celor doua declaratii este acela de a incuraja un dialog deschis, de a promova si de a intreprinde actiuni concrete, asumandu-si astfel responsabilitatea de a contribui impreuna la crearea si consolidarea unui mediu de lucru sigur, corect si armonios, o mai buna cooperare intre angajati si la cresterea satisfactiei angajatilor si a clientilor, dezvoltand o cultura organizationala bazata pe respect reciproc, incredere si recunoastere.

In acelasi timp, doresc sa contribuie la asigurarea unei vieti mai bune pentru generatiile prezente si viitoare prin reducerea impactului asupra mediului, actionand impreuna pentru binele colectiv, implementand un plan de actiuni alaturi de toate partile implicate.

"Semnarea celor doua declaratii de principii intareste angajamentul companiilor membre de a actiona impreuna ca parteneri de dialog social, de a prioritiza probleme si de a identifica modalitati de a le adresa, prin mijloacele cele mai adecvate pentru a le putea urmari si sustine pe termen lung. Diversitatea, incluziunea, non-discriminarea si egalitatea de sanse sunt premisele de baza nu doar pentru o societate sanatoasa, ci si pentru piata muncii, la fel cum sustenabilitatea trebuie sa devina o prioritate pentru fiecare din noi, de la indivizi, la companii si organizatii", a declarat Francois COSTE, Presedinte al PIAR - Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania.

" Pentru FSAB semnarea declaratiilor privind non-discriminarea, incluziunea, egalitatea de sanse la locul de munca si sustenabilitatea reprezinta in fapt o dovada clara ca partenerii de dialog de la nivelul sectorului de negociere din asigurari se angajeaza nu numai in respectarea drepturilor salariatilor ci si in promovarea acestor valori la nivelul intregii societati pentru a crea oportunitati atat la nivel institutional cat si la nivel personal tuturor participantilor la viata sociala si de a se bucura de un tratament demn de secolul in care traim", a declarat Paraschiv CONSTANTIN, Presedintele Federatiei din Asigurari si Banci.

"Ma bucur de fiecare data cand angajatorii pe care ii reprezentam, fie la nivelul companiilor, fie la nivel de sector lucreaza impreuna cu cei care reprezinta angajatii, adica sindicatele. Din punctul meu de vedere, cele mai multe lucruri care tin de cadrul relatiilor de munca trebuie discutate si rezolvate prin dialog social, iar decizia politica si reglementarea sa fie doar ultima cale. Mai mult, avem aici un exemplu ca relatia dintre angajatori si angajati are multe dimensiuni si cred ca este laudabil sa existe un astfel de angajament de a face lucruri impreuna pentru a promova egalitatea de sanse si pentru a combate discriminarea, dar si pentru a reduce amprenta de carbon. Mi-as dori sa vad din ce in ce mai multe astfel de acorduri", a declarat Radu BURNETE, Director Executiv, Confederatia Patronala CONCORDIA.

In 2022, PIAR si FSAB au mai semnat un acord important si foarte actual, unic la nivel european, la nivelul sectorului de asigurari, prin care s-au reglementat principiile desfasurarii muncii de la distanta, care stau la baza politicilor interne ale companiilor semnatare, proportionalitatea solicitarilor si a asteptarilor de ambele parti, dialogul permanent in ceea ce priveste noile provocari si tendinte ale muncii de la distanta.