1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Parteneriatul public-privat in ...

Parteneriatul public-privat in centrul evenimentului anual al PAID Romania

Ca la fiecare inceput de toamna, PAID Romania a organizat un evenimentul dedicat partenerilor si colaboratorilor. Tema centrala a intalnirii din acest an a reprezentat-o parteneriatul public-privat si importanta acestuia pentru dezvoltarea sistemului de asigurari de locuinta din Romania.

Invitat al evenimentului, Alexandru-Cristian VASILESCU, Secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului a declarat:

"Subiectul pe care PAID il propune este foarte important nu doar pentru institutia pe care o reprezint ci si pentru viata si bunastarea a mii de romani. Semnalul de alarma pe care dorim impreuna sa il tragem este reprezentat de impactul schimbarilor climatice si al fenomenelor extreme care afecteaza anual mii de gospodarii si implicit viata a mii de oameni. Astfel, cu totii suntem de acord ca este esential sa existe la nivel de tara campanii de constientizare a populatiei cu privire la sistemul asigurarii obligatorii pentru locuinte din Romania. Aceste reprezinta garantia faptului ca, in situatia producerii unui dezastru natural exista cu adevarat capacitatea despagubirii celor afectati. Acest sistem a fost proiectat inca de la inceput ca un sistem bazat pe solidaritate si incluziune sociala, esential pentru fiecare categorie sociala, in special pentru populatia vulnerabila. Autoritatile locale si centrale au datoria atat morala cat si legala de a fi implicate activ alaturi de PAID in identificarea de masuri si implementarea de proiecte menite sa sporeasca gradul de asigurare al locuintelor fiecarui judet din Romania.

Nu in ultimul rand doresc sa va felicit pentru proiectele si campaniile de informare pe care le derulati de ani de zile, campanii prin care sunt convins ca puteti ajunge la fiecare cetatean, la fiecare proprietar de locuinte cu un mesaj convingator in raport cu necesitatea protectiei financiare in fata calamitatilor."

Francois COSTE, Presedinte, PAID Romania, a declarat:

"Anul 2022 a fost un an in care solidaritatea - prima din valorile fundamentale ale PAID - a fost in centrul atentiei. Prima satisfactie a anului este ca putem spune fara niciun dubiu ca 2022 este chiar anul solidaritatii. Solidaritatea este si intre noi, actorii pietei de asigurari, cu totii am contribuit la acoperirea deficitului de asigurare creat de falimentul City si suntem foarte aproape de a recupera clienti pierduti din acest motiv.

A doua satisfactie este ca recunoasterea publica a PAID a crescut in 2022. Ne bucuram ca CNA a pus o eticheta de interes public asupra asigurarilor de locuinte. Acest lucru ne va ajuta sa crestem increderea populatiei in sistemul de asigurari si sa crestem responsabilitatea individuala."

In acest demers PAID Romania a avut sprijinul IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si al Asociatiei Municipiilor din Romania.

Nicoleta RADU, Director General al PAID Romania a mentionat ca parteneriatul public-privat nu este doar un concept pe care toata lumea il apreciaza, ci un model de succes care ilustreaza plasarea comunitatii in centrul interesului statului roman.

"Consider, personal, ca parteneriatul si dialogul sunt mecanismele care misca aceasta lume, iar parteneriatul public-privat nu trebuie sa ramana doar un concept undeva ambalat frumos pe hartie, tocmai pentru ca parteneriatul public-privat poate fi o solutie pentru a rezolva dificultati ale comunitatilor noastre.

De aceea noi, PAID, ne incapatanam sa demonstram ca putem sa facem ca parteneriatul public-privat sa fie un mecanism fezabil si eficient si in Romania. Pentru ca dincolo de institutii, entitati publice si private, limitari birocratice, legislative, de conformitate, exista oameni, iar oamenii misca lucrurile si atunci cand exista o cauza in care credem si vointa, atunci exista intotdeauna si o cale si de aceea in aceasta seara am ales personal sa multumesc oamenilor din spatele institutiilor, oamenilor care gasesc intotdeauna acea cale de rezolvare."

Cu prilejul evenimentului au fost acordate doua Trofee "Partenerul Anului", , IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Asociatia Municipiilor din Romania.

Totodata, au fost acordate premii speciale catre doi parteneri PAID Romania, astfel: Asociatiei Habitat for Humanity pentru proiectul "Un adapost departe de casa" si Fundatiei Comunitare Bucuresti pentru proiectul "Bucurestiul Pregatit

Francois COSTE a mai punctat in cadrul evenimentului ca PAID ramane o companie solida si stabila financiar, indicatorii relevanti fiind printre cei mai buni din industrie, confirmare primita de la institutiile de supraveghere din tara si de la nivel european in urma celor mai recente exercitii de tip BSR - Balance Sheet Review. Acesta a mai mentionat ca PAID a avansat in stabilizarea operationala prin planul de instrumentare a daunelor in caz de catastrofa, dezvoltat impreuna cu toti asiguratorii de locuinte, acesta fiind cel de al treilea pilon de stabilitate al companiei.

Toate proiectele si demersurile PAID Romania au ca scop cresterea gradului de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuintei dincolo de pragul de 20% la care se afla acum.