1asig.ro
1asig.ro

Pandemia COVID-19 va agrava impactul despagubirilor pe segmentul de catastrofe naturale

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorii care au de achitat despagubiri semnificative pe fondul pandemiei COVID-19 vor fi afectati din plin, spre sfarsitul anului calendaristic, de cererile de despagubire pe segmentul catastrofelor naturale, iar asta intrucat noul coronavirus agraveaza presiunea pe care o resimt asiguratorii, noteaza GlobalData.

PROMO


"Odata cu sezonul uraganelor si al taifunurilor, care sta sa inceapa anul acesta, industria asigurarilor se va confrunta cu un viitor agitat. Pierderile neasteptate asociate cu COVID-19 vor face ca unii furnizori sa resimta o tensiune financiara in crestere", arata Daniel PEARCE - Senior Insurance Analyst, GlobalData.

"Industria de asigurari va resimti un impact semnificativ, in moduri mai putin directe decat creantele, mai ales in conditiile in care expunerea asiguratorilor pe pietele financiare, prin investitiile pe care le detin, a fost afectata negativ, intrucat pietele financiare au scazut la niveluri fara precedent. Combinand aceasta situatie cu rate scazute ale dobanzilor, care s-au dovedit utile pentru o serie de economii care anticipeaza recesiunea, inseamna ca presiunea asupra bilanturilor asiguratorilor a crescut dramatic", a mai declarat reprezentantul GlobalData.

Impactul economic nu va fi resimtit doar prin volatilitatea pietei financiare, ci si prin potentiala scadere a cererii de asigurari comerciale, pe fondul faptului ca economiile intra in recesiune, iar companiile sunt obligate sa isi inchida afacerile. Masura in care acest factor va afecta industria de asigurari va depinde de timpul necesar pentru a tine sub o anumita forma de control pandemia COVID-19. Daca acest lucru va putea fi realizat in lunile urmatoare si vor fi reduse restrictiile asupra activitatilor, mai arata GlobalData, mai multe companii se vor putea recupera.

"Combinatia dintre catastrofele naturale, volatilitatea pe pietele financiare si recesiunea economica va pune industria asigurarilor sub o tensiune considerabila. Cu toate acestea, impactul real ar putea fi stiut abia spre sfarsitul anului 2020 - odata ce majoritatea catastrofelor naturale va trece, iar severitatea implcatiilor economice va fi mai clara", subliniaza Daniel PEARCE - Senior Insurance Analyst, GlobalData.

275 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO