1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Pandemia COVID-19 a schimbat perceptia turistilor cu privire la asigurarea de calatorie

Experienta comuna a unei pandemii globale a schimbat atitudinea calatorilor mai in varsta cu privire la asigurarile travel, cu o orientare categorica spre calitatea acoperirii prin asigurare, noteaza International Travel & Health Insurance Journal (ITIJ), citand un studiu recent.

Astfel, studiul - realizat de catre AllClear, pe un esantion de 2.578 de persoane cu varsta minima de 50 de ani -, a subliniat ca 49% dintre turisti au recunoscut ca, acum, ar inclina sa opteze pentru o asigurare de calatorie de cea mai buna calitate, comparativ cu doar 9% dintre turistii care s-ar orienta in continuare spre cea mai ieftina asigurare travel.

La nivel national, in Marea Britanie, 40% dintre participantii la acest studiu au declarat ca alegerea unei asigurari de calatorie potrivite e "mai importanta" pentru ei acum decat era inainte de pandemie - 24% dintre ei spunand ca asigurarea de calatorie este un aspect mai important atunci cand planifica o vacanta, iar 16% sustinand ca, acum, asigurarea travel reprezinta un aspect "mult mai important".

In plus, atunci cand li s-a cerut sa se gandeasca la aspectele cele mai importante ale unei asigurari travel, 21% dintre respondenti au indicat acoperirea cheltuielilor medicale, 16% dintre participanti au mentionat importanta acoperirii pentru o eventuala anulare a calatoriei, in timp ce 15% dintre respondenti sustin ca se asteapta in continuare la o acoperire buna pentru problemele legate de COVID-19 in strainatate.

Turistii incheie asigurari de calatorie din timp

Importanta sporita acordata unei asigurari travel de calitate e reflectata si de faptul ca multi dintre turistii din acest an isi incheie asigurarea de calatorie din timp, mai degraba decat sa se orienteze spre o astfel de polita in ultimul moment, chiar inainte de a pleca in vacanta. La nivel national, in Marea Britanie, 32% dintre calatori au declarat ca vor incheia o asigurare travel imediat dupa ce isi rezerva vacanta, in timp ce 17% au declarat ca vor achizitiona o asigurare travel la scurt timp dupa ce au rezervat vacanta.

Aceste constatari vin intr-un moment in care cercetarile AllClear sugereaza, de asemenea, ca persoanele cu varsta minima de 50 de ani vor fi primele care, anul acesta, vor reveni la calatoriile in strainatate, iar 61% dintre cei cu varsta mai mare de 50 de ani si-au propus sa investeasca mai mult de 3.000 GBP intr-o vacanta in strainatate, anul acesta. Persoanele de peste 50 de ani reprezinta, de asemenea, si categoria de varsta cel mai putin predispusa la a spune ca o eventuala infectare cu COVID-19 in strainatate (12%) sau razboiul din Ucraina (15%) au avut un impact asupra dorintei lor de a calatori in urmatoarele 6 luni.

"Dupa 2 ani in care pandemia COVID-19 a impiedicat milioane de oameni sa calatoreasca in strainatate, este de inteles ca, acum, siguranta se afla in fruntea listei de prioritati pentru persoanele care isi rezerva vacante", a declarat Chris ROLLAND - CEO, AllClear.