1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
PRBAR sustine cu argumente ca o ...

PRBAR sustine cu argumente ca o interventie a statului in plafonarea comisionului de distributie este nejustificata

Patronatul brokerilor de asigurare - PRBAR a analizat si publicat un document privind implicatiile negative si nedorite ale plafonarii comisionului de distributie polite RCA, atat asupra clientilor, cat si asupra celor peste 30.000 de distribuitorilor de polite RCA din Romania.

Cititi comunicatul PRBAR AICI.

Din calculele facute de catre expertii patronatului, rezulta ca prin plafonarea comisionului media acestuia ar cobori, in mod real, spre 5%, "... sub jumatate fata de media primelor 9 luni din 2022, deci cca. 30.000 de distribuitori vor avea venituri sub jumatate din cele actuale, iar multi vor renunta la aceasta meserie. Asta in contextul in care Romania este subasigurata - doar 20% dintre locuinte au asigurarea obligatorie si doar cca. 15% cea facultativa", sustin reprezentantii PRBAR.

Potrivit analizei mentionate, peste 40% din venitul brut al unui distribuitor (de cca. 2.542 lei/luna), este reprezentat de taxe, accize si impozite directe si indirecte, incasate de statul roman. Practic, acesta arm ai ramane cu circa 1.500 lei/luna.

In acelasi document, PRBAR sustine ca nu este justificata o interventie a statului prin plafonarea comisionului de distributie.

Mai multe detalii, AICI.

PROMO