1asig.ro
1asig.ro
PIAR, noua organizatie patronala ...

PIAR, noua organizatie patronala din asigurari, se alatura UNSAR pentru sustinerea intereselor industriei

5 min. / 1.540 cuvinte
GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, UNIQA Asigurari de Viata si PAID Romania (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) anunta infiintarea PIAR - Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania.

PROMO


"Aparitia patronatului vine ca o necesitate fireasca, PIAR urmand sa isi atribuie rolul instituit prin lege in domeniul dialogului social. Patronatul isi propune sa sustina interesele membrilor sai in calitate de angajatori si sa faca domeniul asigurarilor, unul caracterizat, de altfel, de un grad ridicat de reglementare, mai atractiv pe piata muncii si mai capabil sa retina talente", au transmis oficialii organizatiei.

De asemenea, prin afilierea sa in Confederatia Patronala CONCORDIA, PIAR isi propune sa faca cunoscute stakeholder-ilor institutionali si mediului decident interesele si problemele cu care se confrunta piata de asigurari din Romania privind dialogul social, devenind, astfel, organismul abilitat din cadrul industriei asigurarilor care, conform legii, poate emite puncte de vedere in calitate de partener de dialog social.

"Odata cu lansarea acestui patronat, ne dorim sa dam inca un glas industriei de asigurari din Romania, la baza caruia sa stea dorinta noastra comuna de a colabora si de a ne implica activ in dialogul social, in vederea cresterii atractivitatii asiguratorilor pe piata muncii", au declarat reprezentantii PIAR - Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania.

In contextul nevoii de a imbunatati predictibilitatea legislativa, din domeniul muncii sau al conditiilor de certificare a personalului din domeniul asigurarilor, patronatul preia rolul de facilitator al dialogului social.

Membrii fondatori ai PIAR subliniaza faptul ca organizatia patronala este complementara UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, iar membrii fondatori ai PIAR sunt in acelasi timp si membri UNSAR. In plus, in scopul unei colaborari cat mai stranse, directorul general al UNSAR va fi invitat permanent in Consiliul Director al PIAR. In acest mod, cele doua organizatii vor avea cadrul de guvernanta potrivit pentru a sustine demersuri comune.

"Impreuna cu organizatia patronala, industria de asigurari va beneficia de o o acoperire mai larga a intereselor sale si de o mai buna reprezentare in dialogul cu toti actorii sociali, intr-un sector in care predictibilitatea si stabilitatea legislativa sunt extrem de importante", au declarat reprezentantii UNSAR.

Printre primele initiative ale Patronatului Industriei Asigurarilor din Romania se numara identificarea initiativelor legislative care tin de domeniul muncii si impacteaza sectorul asigurarilor, precum si luarea unor pozitii oficiale privind avantajele si dezavantajele adoptarii acestora.

"Alaturarea Patronatului Industriei Asiguratorilor din Romania celorlalte 13 sectoare ale economiei reprezentate in Confederatia Patronala Concordia vine intr-un moment in care este mai important decat oricand ca parteneriatul social sa functioneze si sa sustina refacerea intregii societati dupa pandemia COVID 19. Impreuna putem reprezenta mai bine punctul de vedere al mediului de afaceri si putem contribui la crearea unui climat social si economic mai sanatos. Aderarea PIAR la Concordia transforma motto-ul "Dialog pentru dezvoltare" intr-o realitate mai buna pentru noi toti", a declarat Steven van Groningen, Presedintele Confederatiei Patronale Concordia.

Pana in acest moment si alti asiguratori si-au aratat interesul pentru aderarea la Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania, acest lucru putand fi posibil pe tot parcursul anului urmator.

Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania este o organizatie patronala, constituita in anul 2020, in baza Legii 62/2011 a dialogului social. Patronatul a fost infiintat la initiativa GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, UNIQA Asigurari de viata si PAID, iar in prezent numara 4 membri. Principalele obiective ale PIAR sunt reprezentarea industriei de asigurari in dialogul public, initierea de solutii privind imbunatatirea legislatiei in vigoare pe piata muncii din Romania, precum si promovarea de bune practici in domeniu.

1.461 accesari