1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

PHOENIX Assurance cumpara ABC Asigurari

Compania PHOENIX Assurance din Israel a achizitionat un pachet de 60% din actiunile societatii ABC Asigurari. Valoarea tranzactiei se ridica la 5,3 mil. EUR, conform publicatiei israeliene GLOBES.

In acelasi timp, in acordul semnat cu aceasta ocazie, se stipuleaza ca, in urmatorii doi ani, atat PHOENIX, cat si actionarul principal al ABC Asigurari nu vor putea instraina actiuni. Dupa aceasta perioada, PHOENIX va pastra, timp de cinci ani, o optiune de a achizitiona o cota de inca 15% din ABC Asigurari, la acelasi pret fixat initial.

Finalizarea tranzactiei este supusa unei proceduri de due diligence, cat si obtinerii aprobarilor autoritatii de supraveghere si a conducerii ABC Asigurari si PHOENIX.
Compania de asigurari PHOENIX este parte a Grupului DELEK, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Israel.

ABC Asigurari a subscris, in primul trimestru al acestui an, un volum de prime brute de 3,72 mil. lei (1,1 mil. EUR), cresterea reala in moneda nationala inregistrata fiind de 31,02%, conform Revistei de Specialitate Insurance PROFILE.

In intreg anul 2006, asiguratorul a realizat subscrieri de 7,89 mil. lei (2,24 mil. EUR).
Din structura actionariatului ABC Asigurari fac parte HIDROCONSTRUCTIA S.A., cu 52,73%, IRIDEX Group, cu 17,59%, APASCO, cu 5,07%, precum si alte persoane fizice si juridice care detin intre 0,2 si 2,2%.