1asig.ro
1asig.ro
PAID si autoritatile locale fac ...

PAID si autoritatile locale fac front comun pentru informarea cetatenilor privind asigurarea obligatorie a locuintelor

5 min. / 1.540 cuvinte
Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a lansat un amplu proiect de informare, prin care urmareste cresterea nivelului de conformare in ceea ce priveste asigurarea obligatorie a locuintelor. Campania, care a debutat in luna august a.c., se va desfasura in perioada 2021-2022 si va include un roadshow in toate regiunile tarii.

PROMO


"Am decis ca a venit momentul sa iesim pe teren si sa explicam, mai aplicat, importanta asigurarii locuintelor. Asta cu atat mai mult cu cat vedem, zilnic, gospodarii distruse de dezastrele naturale si privim neputinciosi la dramele acestor oameni ramasi fara nimic. Ne-am indreptat eforturile inspre intensificarea comunicarii cu autoritatile locale. Vrem sa intelegem provocarile lor in aplicarea legislatiei din domeniu si vrem sa vedem cum putem sa sprijinim cresterea gradului de incredere al cetatenilor in aceste asigurari", a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta RADU.

La intalnirile organizate de PAID sunt invitati reprezentanti ai primariilor, ai consiliilor judetene si locale, prefecti si subprefecti, city-manageri si departamente responsabile de situatii de urgenta, patrimoniu, finante, respectiv taxe si impozite.

"Este important ca autoritatile locale sa fie primele care inteleg beneficiile asigurarilor obligatorii si mecanismul prin care acestea ii pot ajuta pe cetatenii afectati de dezastre naturale. Am subliniat, ca de fiecare data, ca o buna acoperire prin asigurare inseamna si o protectie a bugetelor locale si centrale, care ar putea avea ca prioritate refacerea infrastructurii critice si nu a proprietatilor private. Am toata increderea ca autoritatile locale au inteles ca au datoria de a informa publicul despre avantajele acestor asigurari impotriva dezastrelor naturale si ca vor demara si eventuale verificari privind existenta politelor. Ii sprijinim printr-o colaborare operativa, cu acces la date si la suport din partea specialistilor PAID", a declarat Nicoleta RADU.

Pana la acest moment, PAID a organizat intalniri la nivelul municipiilor Slobozia, Galati, Suceava, Piatra Neamt si Botosani, respectiv cu primarii comunelor Horodnic de Sus si Galateni (SV). In paralel cu desfasurarea roadshow-ului, echipa PAID pregateste campanii punctuale de informare si educare.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: Cutremur, Inundatii, Alunecari de teren.

La nivel national, erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei) 1.819.309 de locuinte in iulie 2021, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar si fata de luna precedenta. Gradul de cuprindere in asigurare a fost, in iulie 2021, la 19,87%.

PAID Romania a achitat, in primele 7 luni din 2021, despagubiri in valoare de circa 2,46 milioane de lei.

2.943 accesari