1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Otilia PETRARIU: In 2023 ramanem ...

Otilia PETRARIU: In 2023 ramanem concentrati pe segmentul asigurarilor non-auto

"Trecutul este cel mai bun prezicator al viitorului, asa ca in 2023 alegem, sa nu ne abandonam angajamentele fata de clienti, sa vedem oportunitatile, nu greutatile, sa cautam solutiile, nu scuzele", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Otilia PETRARIU, CEO, CONSULTANT AA Broker.

Un mini-interviu cu Otilia PETRARIU a fost publicat recent in Revista PRIMM Asigurari & Pensii din luna decembrie 2022. Il puteti citi mai jos:

Cum apreciati evolutia pietei de brokeraj in 2022 si care considerati ca este lucrul care a marcat-o cel mai puternic?

Lucram intr-un domeniu cu foarte multe reguli si legi care se modifica. Dinamica schimbarilor legislative, presiunile inflationiste, dar si scaderea puterii de cumparare a populatiei, ilustreaza imaginea de ansamblu a anului 2022. In tot acest context, insa, piata de brokeraj a avut in 2022 si o evolutie frumoasa din punct de vedere al armonizarii relatiei dintre brokeri si consumatori, experientele consumatorilor de asigurari fiind cele care ne-au determinat sa fim din ce in ce mai buni.

Toate provocarile anului ce urmeaza sa se incheie au insemnat pentru piata de brokeraj o repozitionare a actorilor din domeniu, a intermediarilor, a societatilor de asigurare si a institutiilor statului, care trebuie sa ramana uniti si sa conlucreze, astfel incat consumatorul final sa beneficieze de cele mai bune solutii de asigurare. In acest an am invatat, o data in plus, ca trebuie sa ne canalizam eforturile pe dezvoltarea segmentului asigurarilor facultative, sa investim in educatie financiara si in dezvoltarea abilitatilor noastre de consultanti.

Ce asteptari aveti de la anul 2023?

Trecutul este cel mai bun prezicator al viitorului, asa ca in anul 2023 alegem, in primul rand, sa nu abandonam angajamentele noastre fata de clienti, sa vedem oportunitatile, nu greutatile, sa cautam solutiile, nu scuzele. Cum am afirmat de fiecare data, pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa fii diferit, ne asteptam ca in 2023 sa ramanem concentrati si sa ne diferentiem prin management inovativ, sa ramanem orientati catre segementul asigurarilor non-auto, sa dezvoltam proiecte despre oameni si pentru oameni. Desi ne asteptam la o perioada de vulnerabilitate, toate provocarile ce ne asteapta ne vor face sa devenim mai buni, sa trecem dincolo de mediocritate, sa mergem catre excelenta si profesionalism. Facand trimitere la distinctia "Ordinul Norilor Favorabil", care se acorda in Taiwan, asteptam si in piata asigurarilor ... nori mai favorabili.

Care considerati ca este prioritatea absoluta a brokerilor pentru 2023?

Anul 2022 a fost un an cu multe provocari, dar si cu oportunitati care ne-au facut sa ne adaptam si sa ne consolidam rolul nostru de consultanti. Prioritatea absoluta a anului viitor ramane aceea de a ne mentine profitabilitatea in contextul schimbarilor legislative, a modificarii conditiilor de impozitare si a scaderii puterii de cumparare a populatiei. Nu in ultimul rand, in anul 2023 trebuie sa continuam sa gasim solutii pentru a pastra in acest business colaboratorii actuali, sa reusim sa-i motivam si sa le oferim o perspectiva atractiva!