1asig.ro
1asig.ro

Organizatiile trebuie sa reevalueze investitiile in IT pentru a avansa in transformarea lor digitala

5 min. / 1.540 cuvinte

Organizatiile stiu ca, in economia digitala de astazi, este esential sa dispuna de un sistem IT adecvat si sa valorifice o mentalitate centrata pe cloud si pe date. Cu toate acestea, pentru a-si extinde initiativele de transformare digitala si pentru a realiza pe deplin posibilitatile pe care le ofera tehnologiile emergente - cum ar fi Inteligenta Artificiala (AI), Internet of Things (IoT) sau multi-cloud -, organizatiile trebuie, in primul rand, sa reevealueze modul in care investesc in IT.

PROMO


Volatilitatea pietei schimba, in 2022, investitiile in IT

Urmare a impactului economic al pandemiei COVID-19, 87% dintre companii si-au propus sa regandeasca investitiile in IT atat in 2022, cat si in anii urmatori. Iar asta, in principal, din cauza schimbarilor recente si semnificative in ceea ce priveste cheltuielile consumatorilor si a incertitudinii pietei, arata un studiu citat de Help Net Security.

  • 93% dintre respondenti au fost de acord ca, atunci cand isi reevalueaza investitiile in IT, modernizarea arhitecturii cloud, imbunatatirea gestionarii datelor si a analizelor se numara printre domeniile de investitii de top pentru a-si accelera eforturile de transformare digitala.
  • Desi 50% dintre factorii de decizie din domeniul IT au declarat ca organizatiile lor nu au avut planuri de crestere a investitiilor in guvernanta datelor in acest stadiu, 89% au considerat ca organizatiile lor ar trebui, totusi, sa prioritizeze mai mult initiativele de guvernanta / responsabilitate a datelor.

Tehnologiile emergente reprezinta o prioritate globala

Privind cu trei ani inainte, factorii de decizie din domeniul IT au identificat, de asemenea, tehnologiile emergente - cum ar fi infrastructura multi-cloud, IoT, 5G, Edge Computing, Inteligenta Artificiala si Data Analytics -, drept domenii critice pentru cresterea investitiilor viitoare. Aceasta a fost o opinie sustinuta la nivel global, liderii IT din SUA, Europa si Asia-Pacific indicand tehnologiile emergente drept o prioritate pentru investitii.

  • 90% dintre respondenti au considerat ca tehnologiile emergente, cum ar fi automatizarea, vor avea un impact transformational asupra organizatiei lor, in urmatorii 3 ani.
  • 3 din 4 factori de decizie din domeniul IT au fost, de asemenea, de acord cu faptul ca eforturile de transformare digitala ale organizatiilor lor - sau lipsa acestora -, ar putea fi un obstacol in calea realizarii tuturor beneficiilor tehnologiilor emergente cheie, cum ar fi Inteligenta Artificiala si Machine Learning.

"Astazi, organizatiile inteleg ca trebuie sa valorifice tehnologiile emergente cheie, cum ar fi Inteligenta Artificiala si infrastructura multi-cloud, pentru a-si mentine un avantaj competitiv. De fapt, 87% dintre factorii de decizie din domeniul IT considera ca, daca nu ar face acest lucru, ar risca sa ramana in urma concurentei. Pentru a-si atinge potentialul maxim, companiile trebuie sa isi modernizeze arhitecturile pentru a valorifica tehnologia cloud si sa investeasca in alte initiative legate de tehnologiile emergente, cum ar fi realizarea la scara larga a AI sau valorificarea Intelligent Edge. In acest fel, ele pot combina noile surse inovatoare de date cu cele proprii, pentru a obtine informatiile necesare pentru a actiona rapid si a continua sa alimenteze inovatia la scara", spune Steve McMILLAN - President & CEO, Teradata.

Lipsa pregatirii pentru cloud submineaza transformarea digitala

Pe masura ce liderii din domeniul IT avanseaza cu planurile de a-si pivota strategiile de inovare digitala in urma pandemiei, ei se lupta si cu rapiditatea cu care fac pasul catre tehnologia cloud.

  • De exemplu, 82% si-au exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca nu sunt pregatiti pentru cloud si acest lucru ar putea fi o bariera semnificativa in calea accelerarii eforturilor lor de transformare digitala.
  • 85% dintre factorii de decizie din domeniul IT au fost de acord, de asemenea, ca strategiile de inovare digitala si eforturile de transformare au fost agravate de schimbarile semnificative in comportamentul de cumparare al consumatorilor, verticale precum comertul cu amanuntul, distributia si transportul (87%) fiind printre cele mai afectate.
322 accesari