1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc la RFI Romania: Pensia ...

Ora de Risc la RFI Romania: Pensia viitorului - mai mica, mai scumpa, mai tarziu. Ce solutii avem?

Cum arata pensia viitorului? Greu de spus exact. Ce putem spune este ca, din 2023, pensiionari vor intampina multe provocari: pensiile vor fi mai mici, costuri vietii mai mare, iar varsta de pensionare mai indepartata. Ce solutii avem pentru a schimba aceasta paradigma? Si, cand vorbim despre pensiile facultative, care sunt beneficiile lor, unde sunt investiti banii, cu ce grad de siguranta si cum ne punem informa cu privire la conturile individuale de pensii private? Aflam despre toate acestea din emisiunea Ora de Risc de marti, 28 noiembrie, ora 17.30, difuzata de RFI Romania.

Pensiile sunt o componenta cheie a celei de-a treia parti a vietii fiecarui individ, oferindu-I acestuia securitate financiara in perioada de dupa pensionare. Cu toate acestea, in multe tari din intreaga lume, sistemele publice de pensii se confrunta cu provocari semnificative, ceea ce ridica intrebari despre modul in care acestea vor evolua in viitor. 

Una dintre principalele probleme este perspectiva ca pensiile sa devina mai mici, obtinerea lor mai scumpa si sa fie accesibile la o varsta mai inaintata pentru beneficiari. Exista cateva motive pentru aceasta situatie, cum ar fi: cresterea sperantei de viata, scaderea natalitatii sau presiuni de natura economica.  

Din fericire, pentru a face fata acestor provocari, specialistii ne ofera mai multe abordari si solutii posibile, printre care si sistemele de pensii private, care ar putea imbunatati considerabil viata oricarui pensionar, daca ar fi tratate cu responsabilitate de catre toti cei implicati. 

Cum functioneaza sistemele de pensii private, cum si unde sunt investiti banii si care sunt beneficiile pe care le vom privi? Vom afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si altele legate de sistemul de pensii din editia de marti, 28 noiembrie, ora 17.30, de la Gerke WITTEVEEN, CEO, NN Pensii invitatul lui Sergiu COSTACHE la “Ora de Risc”. 

                                           ************************************* 

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu peste 15 ani in urma, ea este conceputa si realizata de catre echipa XPRIMM. Ea este difuzata saptamanal cu ajutorul echipei radio RFI Romania, cel mai citat post romanesc de radio, conform analizelor Media Trust - cea mai mare companie de monitorizare media din Romania. Emisiunea este sustinuta de portalul 1asig.ro si de Revista PRIMM - Asigurari & Pensii

"Ora de Risc" este transmisa in fiecare marti, de la 17.30 si, in reluare,  sambata, de la 10:10 astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. 

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc. 

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!