1asig.ro
1asig.ro
Ora de Risc by XPRIMM: Cum vor ...

Ora de Risc by XPRIMM: Cum vor arata in viitor asigurarile de sanatate?

5 min. / 1.540 cuvinte
Emisiunea Ora de Risc by XPRIMM revine cu o noua serie de dezbateri online, in fiecare marti. In editia din 21 iulie se va discuta, de la ora 14:00, despre evolutia asigurarilor de sanatate, tendintele create de pandemia COVID-19, cum vor arata aceste polite in viitor, si nu numai.

PROMO


Discutia interactiva va fi transmisa, incepand cu ora 14:00, pe Facebook - pagina lui Sergiu COSTACHE si preluata de pagina XPRIMM si de pagina Ora de Risc -, dar si pe platforma Zoom.

Cei interesati sa intre pe platforma Zoom, o pot face accesand linkul:
https://us02web.zoom.us/j/82373068528?pwd=RFM1ZnJ4OTZJMW5xdW01V2VDZVkrUT09

Invitatele lui Sergiu COSTACHE - XPRIMM Asigurari & Pensii - sunt:
  • Cornelia PARASCHIV (SCARLATESCU) - Managing Partner, Medical Check In
  • Alina PREDA - Director Dezvoltare, DESTINE Broker
La finele anului 2019, statisticile privind evolutia pietei de asigurari private de sanatate au indicat prime brute subscrise in valoare de aproximativ 372 milioane de lei, in crestere cu 11% fata de 2018, potrivit datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, aceasta reprezentand o dovada suplimentara a preferintei in continua crestere a clientilor fata de politele voluntare de sanatate.

Potrivit Barometrului IRES-UNSAR privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania, 28% dintre romani declara ca sunt mai interesati de asigurarile voluntare de sanatate, posibil ca urmare a pandemiei COVID-19, in conditiile in care riscul de imbolnavire este unul dintre principalii factori care pot afecta situatia financiara actuala - fiind mentionat ca motiv de ingrijorare pentru 58% dintre respondenti.

De asemenea, un alt studiu detaliat pe serviciile medicale si pe asigurarile de sanatate realizat in 2019, inainte de pandemia de COVID-19, de catre IRES la solicitarea UNSAR, indica faptul ca 36% dintre romani considera asigurarile voluntare de sanatate ca fiind solutia preferata pentru a putea accesa servicii medicale mai bune. Potrivit acestuia, doua treimi dintre respondenti (67%) prefera sa aiba acces rapid si garantat la unele servicii medicale incluse in pachetul de baza, cu plata suplimentara pentru proceduri mai sofisticate sau conditii de spitalizare mai bune.

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

1.498 accesari