1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc: Ne lasam sau nu ...

Ora de Risc: Ne lasam sau nu sanatatea pe mainile statului?

O statistica publicata recent de catre EUROSTAT, Biroul de Statistica al Uniunii Europene arata ca Romania a alocat, in 2021, doar 30.47 euro per individ pentru cheltuieli privind ingrijirea preventiva, asa numita “preventive care”. Suntem in Top 5 tari care aloca cei mai putini bani la acest capitol, arata studiul citat, la pol opus fiind Danemarca, o tara care aloca nu mai putin de 555 euro/capita atunci cand vine vorba despre acest tip de ingrijiri. Ce putem face in aceasta situatie pentru a ne asigura ca avem parte de ingrijirea, tratamentul si spitalizarea necesara in situatia in care ne imbolnavim? Aflam in premiera din editia de marti, 9 iulie, a.c. a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, difuzata de catre RFI Romania, cel mai citat post de radio de la nivel national.  

Asadar, statistica este una clara - statul roman aloca mult prea putini bani pentru preventie. Ce putem face noi pentru noi insine si care sunt principalele beneficii pe care le ofera o asigurare de sanatate privata fata de sistemul public de sanatate?   

Cum i se stabileste pretul si care sunt factorii care ii influenteaza acoperite? Putem gasi o asigurare la 1 euro/zi, cam cat aloca si statul, dar care sa aiba acoperiri mai mari? Ce tipuri de servicii medicale sunt decontate in mod obisnuit si care sunt serviciile care sunt, de obicei, excluse? 

Vom putea afla in PREMIERA raspunsurile de la invitatul editiei de marti, 9 iulie a emisiunii Ora de Risc”, Cristian Dorel Lacatus, expert si trainer in asigurari.          

                                      ************************************* 

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu peste 15 ani in urma, ea este conceputa de catre echipa XPRIMM, difuzata cu ajutorul echipei radio RFI Romania si sustinuta de portalul 1asig.ro si Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.  

"Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si, in reluare,  sambata, de la 10:10 pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.  

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc. 

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!