1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc: Exista viata dupa ...

Ora de Risc: Exista viata dupa Euroins. Noi asiguratori vin pe piata RCA din Romania

In ciuda ultimelor falimente mari din industria asigurarilor RCA din Romania, din ultimii ani, piata ramane dinamica si atragatoare pentru noi jucatori. Intrarea de noi asiguratori RCA aduce cu sine, pe langa sperante catre normalitate, si o serie de schimbari si perspective semnificative pentru industrie, clienti si intermediari. Cum ar putea influenta acesti noi jucatori piata asigurarilor? Aflam din emisiunea Ora de Risc de marti, 3 octombrie, ora 17.30, difuzata de RFI Romania.

Asadar, exista viata dupa faliment pentru asiguratorii si asiguratii RCA din Romania. Insa, efectele celui mai recent faliment inca se simt de catre intreaga piata si populatie. Recent, CITR a anuntat finalizarea primei etape in gestionarea falimentului. Ce presupune acest lucru? In continuare vorbim despre preturi si plafonarea lor dar si despre efecte pentru asiguratori, intermediari si clienti. Cum functioneaza plafonarea tarifelor in industria asigurarilor?

In plus, cand vorbim de plafonarea preturilor, cei mai afectati par sa fie brokerii, a caror comisioane de administrare au fost plafonate si ele la 8%. Care sunt efectele imediate si indirecte ale plafonarii tarifelor pentru toti actorii din asigurari - asiguratori, intermediari, clienti?

Si, care sunt schimbarile sau tendintele recente in piata asigurarilor care pot afecta interesele intermediarilor in asigurari? Ce reprezinta Freedom of Services?

Vom afla raspunsurile in editia de marti, 3 octombrie, ora 17.30, de la Sergiu COSTACHE si invitatul sau, Liviu CHIRIC, Avocat partener la Chiric & Chiric.

Pana atunci, asteptam intrebarile pentru invitatul emisiunii sau moderator pe adresa noastra: media@xprimm.com

*************************************

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu peste 15 ani in urma, ea este conceputa de catre echipa XPRIMM, difuzata cu ajutorul echipei radio RFI Romania si sustinuta de portalul 1asig.ro si Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

"Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si, in reluare, sambata, de la 10:10 pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!