1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc: Dezastre, locuinte si ...

Ora de Risc: Dezastre, locuinte si asigurari

Despre inundatii si dezastre naturale, asigurarea locuintelor prin polite PAD si facultative, perceptia romanilor, si nu numai, vor discuta Natalia MAN - Director General Adjunct, PAID Romania -, Andreea RADU - Redactor Sef, Publicatiile XPRIMM - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in emisiunea Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, de marti, 22 iunie 2021.

Ploile din ultimele saptamani au afectat intreaga tara, existand mai multe gospodarii inundate. Proprietarii de locuinte ar trebui sa constientizeze mai mult acest pericol, in conditiile in care doar 1 din 5 case este asigurata.

La sfarsitul lunii mai 2021, la nivel national, erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei) 1.810.182 de locuinte, in crestere fata de luna anterioara si fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

PAID Romania a achitat, in primele cinci luni din 2021, despagubiri in valoare de 1,74 milioane de lei.

Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) este o polita de asigurare obligatorie care acopera daunele produse de inundatii (naturale), cutremure si alunecari de teren asupra locuintelor.

In completarea acesteia este recomandat ca proprietarii sa incheie si asigurarea facultativa a locuintei, care include si alte rescuri, precum incendiul, explozia, furtuna, inundatii de la apa de conducta furtul, dar si asigurarea bunurilor din locuinta sau raspunderea civila legala fata de terti.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi urmarita pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ora de Risc este transmisa in fiecare marti in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10.

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Piata asigurarilor de locuinte a crescut la 544,3 milioane de lei in 2020