1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc: Capital uman vs ...

Ora de Risc: Capital uman vs capitalism AI

Intr-o lume care evolueaza rapid si in care inovatia tehnologica pare sa domine peisajul, nu trebuie sa uitam ca oamenii reprezinta forta motrice din spate. Este adevarat ca progresul tehnologic si integrarea lui in orice business joaca un rol crucial in dezvoltarea organizatiilor, insa, asiguratorii si brokerii mizeaza in continuare pe capitalul uman, piatra de temelie a tehnologiilor actuale si viitoare. Despre rolul oamenilor din asigurari si brokeraj in era tehnologiei si a inteligentei artificiale, oportunitati de angajare in industrie si perspective de viitor se va discuta in editia de marti, 7 noiembrie, a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, difuzata de RFI Romania.

Conform celor mai recente date furnizate de Institutul National de Statistica (INS), rata somajului in randul tinerilor a fost de peste 22,3% in august, iar potrivit bestjobs, peste 1,1 milioane de romani au depus CV-uri in luna octombrie, un nou record al acestui an, unii dintre ei aplicand chiar si la cate 9 joburi fiecare. Cum facem sa le atragem atentia inspre industria asigurarilor?

Inteligenta artificiala generativa (GenAI) poate creste productivitatea echipelor de dezvoltare, in medie, cu 45%, iar timpul necesar finalizarii sarcinilor de munca s-ar reduce cu pana la 31%, arata o cercetare SoftServe. Asadar, resurse exista, tehnologii care sa le usureze munca exista, nu mai lipseste decat ca oamenii sa se indrepte inspre domeniul asigurarilor. De ce ar alege sa lucreze in asigurari sau in brokeraj? Si mai ales, cum va arata rolul capitalului uman peste 10, 20 sau chiar 30 de ani?

Incercam sa creionam o serie de raspunsuri impreuna cu invitatul editiei de marti, 7 noiembrie, a.c., a emisunii Ora de Risc, Antonio SOUVANNASOUCK, Managing Partner, ASIGEST Broker.

Pana atunci, asteptam intrebarile voastre pe adresa media@xprimm.com, iar Sergiu COSTACHE le va adresa invitatului in editia LIVE de marti.

*************************************

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu peste 15 ani in urma, ea este conceputa de catre echipa XPRIMM, difuzata cu ajutorul echipei radio RFI Romania si sustinuta de portalul 1asig.ro si Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

"Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si, in reluare, sambata, de la 10:10 pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!