1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Oportunitatile de impulsionare a ...

Oportunitatile de impulsionare a pietei bursiere din Republica Moldova discutate cu reprezentantii Bursei de Valori din Bucuresti

Aspecte ce vizeaza modalitatile de dezvoltare a pietei de capital din Republica Moldova au fost examinate luni, 5 septembrie curent, in cadrul unei sedinte a conducerii Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) cu reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Presedintele CNPF, Cornelia COZLOVSCHI, a mentionat ca unul din obiectivele autoritatii de supraveghere nebancara vizeaza impulsionarea pietei de capital autohtone si diversificarea instrumentelor financiare disponibile pe aceasta piata. Cornelia COZLOVSCHI a specificat ca este necesar de a stabili relatii de colaborare cu BVB pentru a prelua practicile eficiente de dezvoltare utilizate de aceasta, in scopul atragerii investitorilor si investitiilor pe piata bursiera din Moldova.

In acest sens, piata bursiera din Republica Moldova urmeaza sa devina o platforma cu un mediu prielnic pentru investitori si cu o gama extinsa de instrumente financiare, care sa ofere o infrastructura moderna pentru intrunirea ofertelor si cererilor de capital.

La randul sau, presedintele Consiliului Bursei de Valori Bucuresti, Radu HANGA, a reiterat deschiderea partii romane pentru initierea unui parteneriat de durata privind dezvoltarea pietei de capital din Republica Moldova, inclusiv prin sustinere tehnologica, dar si la nivel de consultanta pentru piata bursiera din Republica Moldova.