1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
OUG privind infiintarea, ...

OUG privind infiintarea, organizarea si functionarea ASF, promulgata de Presedinte

Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) saluta promulgarea de catre Presedintele Romaniei, Klaus Werner IOHANNIS, a Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

"Noile prevederi creeaza premisele unei mai bune functionari a Autoritatii in interesul cetateanului si sprijina totodata dezvoltarea pietelor financiare non-bancare. Noua Lege ofera A.S.F. instrumente adecvate intaririi capacitatii sale institutionale, care sunt necesare pentru punerea in practica a obiectivelor si strategiilor pe care conducerea Autoritatii si le-a asumat", au transmis, vineri, oficialii ASF.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (PL-x 619/12.10.2020).

Potrivit actului normativ, pentru nerespectarea prevederilor ordonantei, precum si a reglementarilor si hotararilor Consiliului ASF, acesta poate aplica urmatoarele sanctiuni: avertisment scris, amenda pentru persoanele fizice, care este cuprinsa intre 1.000 lei si echivalentul in lei a 25% din venitul net anual realizat cu angajatorul sau amenda pentru persoanele juridice cuprinsa intre 10.000 lei si echivalentul in lei a 1% din cifra de afaceri anuala.

Amenzile incasate se constituie venit la bugetul de stat.

Consiliul ASF poate aplica si suspendarea partiala sau totala, pe un termen de pana la 90 de zile, a autorizatiei acordate. De asemenea, poate retrage autorizatia acordata de ASF.