1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
OTP Bank sustine antreprenorii ...

OTP Bank sustine antreprenorii locali si in 2023, prin programul IMM Invest Plus

OTP Bank continua sa sustina antreprenorii din Romania si in 2023, prin parteneriatul incheiat in cadrul Programului de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii - IMM Invest PLUS.

IMM-urile, inclusiv cele cu capitalizare de piata medie si start-up-urile, precum si cele din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii si din sectorul alimentar, isi vor putea asigura lichiditatile necesare pentru derularea activitatilor curente sau pentru investitii.

Valoarea maxima a creditelor acordate poate fi de pana la 10.000.000 lei pentru investitii (cu exceptia beneficiarilor din domeniul agriculturii primare, acvaculturii si pisciculturii, pentru care valoarea maxima a finantarii este de 5.000.000 lei) si de pana la 5.000.000 lei pentru capital de lucru, cu exceptia beneficiarilor din industria de procesare a sfeclei de zahar, care pot accesa credite pentru capital de lucru de pana la 10.000.000 lei.

"Sprijinirea antreprenorilor si a intregului sector IMM este foarte importanta pentru sanatatea si buna dezvoltare a economiei locale per ansamblu, in special in actualul climat, in care nevoia de finantare a crescut. Consider salutara prelungirea IMM Invest Plus si ma bucura faptul ca, in 2023, programul vine si cu o serie de avantaje suplimentare, care vor duce la cresterea numarului de beneficiari. Pentru OTP Bank, decizia de a fi din nou parteneri ai IMM Invest Plus a venit firesc, avand in vedere ca sustinerea mediului antreprenorial este un pilon important al viziunii noastre de business", a declarat Roxana HIDAN, DCEO Divizia Afaceri, in cadrul OTP Bank Romania.

Avantaje accesarii unor finantari garantate cu garantii oferite de catre Stat, in cadrul schemei de ajutor IMM INVEST PLUS, cu toate componentele acesteia (IMM INVEST, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, RURAL INVEST si INNOVATION), sunt:

  • garantii in numele si in contul statului, in procent de pana la 90% din valoarea creditelor accesate;
  • dobanzi subventionate integral pe o perioada de 12 luni in conditiile prevazute de lege (cu exceptia beneficiarilor componentei AGRO IMM INVEST din domeniul agriculturii primare, pescuitului si acvaculturii, care nu beneficiaza de dobanda subventionata);
  • comisioane de risc si de administrare subventionate de stat, pe toata durata derularii creditului;
  • perioada de finantare de pana la 72 de luni pentru creditele de investitii si pana la 36 de luni pentru creditele de capital de lucru, fara posibilitatea de prelungire;
  • perioada de gratie pentru creditele de investitii de pana la 18 luni.