1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ORA DE RISC: De unde o sa cumparam ...

ORA DE RISC: De unde o sa cumparam de acum RCA?

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 51% in primul semestru din 2022 comparativ cu perioada similara a anului trecut, insumand prime intermediate in valoare de peste 6,5 miliarde de lei. Astfel, gradul de intermediere a urcat la 74,41%, potrivit raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In prima jumatate a anului 2022, companiile de brokeraj au intermediat 74,41% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare (de la 67,45% in urma cu un an), ponderea cea mai mare avand-o in continuare asigurarile generale (86,90%).

Daca se iau in calcul doar primele intermediate/distribuite pentru societatile autorizate in Romania, gradul de distributie la 30.06.2022 a fost de 66,07% (pentru asigurari generale: 77,19%, respectiv pentru asigurari de viata: 11,57%).

Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA in primele sase luni ale anului 2022 a atins valoarea record de aproximativ 4,25 miliarde de lei. Comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, valoarea primelor brute subscrise a crescut cu circa 89%, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Maine, incepand cu ora 17.30 la Ora de Risc de la RFI Romania, Sergiu COSTACHE, Presedinte ApPA, va discuta cu Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR despre rezultatele pietei de asigurari si brokeraj in asigurari la 6 luni, despre evolutia RCA vs asigurari facultative, cat si despre rolul brokerului privind modificarea legislatiei privind RCA, pregatirea profesionala si vatamarile corporale.

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10. Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si asculta in format podcast pe pagina RFI Romania (https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc).
"Ora de Risc" este o emisiune pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!