1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

OMNIASIG primeste verde pentru pensii


OMNIASIGSocietatea OMNIASIG Pensii a primit, marti, 12 iunie a.c., autorizarea din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) pentru constituirea unei companii de administrare a pensiilor private obligatorii (Pilonul II).
Aceasta este prima etapa a procesului de autorizare ca administrator pentru Pilonul II.
OMNIASIG Pensii, care are un capital social de 5,5 mil. EUR, este detinuta de catre TBI Holding (90%) si OMNIASIG (10%).
"Ne propunem sa atragem 350.000 de clienti pe Pilonul II, ceea ce ar fi echivalent cu o cota de piata de 10%", a precizat Cristina NITESCU, care va conduce nou creata entitate.
Printre conditiile generale pe care trebuie sa le indeplineasca o societate de pensii pentru obtinerea autorizarii, se numara constituirea unei societati pe actiuni care sa aiba ca obiect unic de activitate administrarea fondurilor de pensii si, optional, furnizarea de pensii private.
De asemenea, denumirea entitatii trebuie sa contina obligatoriu sintagma „fond de pensii”, iar capitalul social sa fie reprezentat prin actiuni emise de societatea de pensii, care sunt nominative, nu pot fi transformate in actiuni la purtator si nu pot fi actiuni preferentiale.
"In prezent, pe Pilonul II exista 9 companii in diverse stadii de autorizare, iar estimarile noastre arata ca pe acest segment vor activa intre 10 si 12 entitati", a precizat, recent, Mircea OANCEA, Presedinte CSSPP.