1asig.ro
1asig.ro
OMNIASIG extinde acoperirea ...

OMNIASIG extinde acoperirea asigurarii de calatorie pentru turismul in Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
OMNIASIG a extins acoperirea politei de asigurare Safe Travel si pentru calatoriile in Romania, raspunzand astfel nevoilor si dorintelor clientilor, care se orienteaza in ultima perioada mai mult catre vacante in tara.

PROMO


"Sustinem astfel turismul local, serios afectat in ultimele luni, si ne adaptam produsele de asigurare la contextul actual, in care pandemia a determinat transformarea modului in care calatorim, fie ca este vorba de calatoriile profesionale sau de cele in scop turistic", au transmis reprezentantii asiguratorului.

Prin urmare, asigurarea Safe Travel, care anterior acoperea doar riscurile de calatorie in strainatate, include acum si acoperiri pentru calatoriile in Romania. Safe Travel are un cost foarte accesibil si este disponibila in doua pachete de asigurare, Premier si Premier Plus, in functie de nevoile asiguratului.

Conform pachetului ales, persoana care calatoreste beneficiaza de acoperirea tuturor evenimentelor neplacute ce pot aparea in orice calatorie, chiar si in Romania. Astfel, asigurarea de calatorie Safe Travel acopera, pe teritoriul tarii noastre:
  • asistenta medicala de urgenta, in caz de accident sau imbolnavire pentru serviciile medicale efectuate in ambulatoriu, in limitele prevazute in planul de asigurare. In plus, asistenta medicala de urgenta se poate face si de la distanta, prin intermediul serviciilor de telemedicina.
  • asigurarea bagajelor, in caz de deteriorare in timpul transportului acestora la cala sau prin alte metode de transport pentru bagaje, precum si in caz de deteriorare ca urmare a unui accident.
  • raspunderea civila personala, in cazul unor daune provocate tertilor.
  • anularea sau intreruperea calatoriei - acopera costurile pentru serviciile platite, in caz de imposibilitate de continuare a calatoriei.
  • tranzactii frauduloase cu cardul sau pierderea acestuia, in timpul calatoriei.
  • fransiza CASCO rent-a-car - acopera fransiza aplicabila in baza unei polite de asigurare CASCO incheiata pentru autovehiculul inchiriat in timpul calatoriei
  • animalele de companie detinute de asigurat si lasate in perioada calatoriei in grija pensiunilor de profil, rudelor sau prietenilor - sunt acoperite costurile pentru intretinerea animalelor de companie care ar putea sa apara in cazul in care persoana asigurata trece printr-un eveniment ce necesita prelungirea calatoriei.
  • clauza servicii domestice despagubeste costurile cu serviciile de curatenie si/sau menaj necesare dupa intoarcerea din calatorie a asiguratului care a dobandit o invaliditate ca urmare a unui accident.
  • sporturile de agrement - sunt despagubite costurile de reparare sau inlocuire a echipamentelor sportive, precum si costurile de inchiriere ale acestora daca cele detinute de asigurat sunt avariate sau intarziate in tranzit.
Si pentru ca riscurile asociate turismului nu tin cont de varsta, limita superioara de varsta pentru acoperirea standard oferita de acest produs a fost extinsa pana la 95 de ani.

"Prioritatea OMNIASIG este aceea de a gasi solutii astfel incat cei care incheie o asigurare sa poata pleca in vacante mai relaxati, stiind ca sunt protejati. De aceea, pentru asistenta si suport permanent, asiguratii pot apela oricand Call Center-ul OMNIASIG, 021.201.90.31, imediat dupa ce s-a intamplat incidentul", au mai spus oficialii companiei.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezenta de 25 de ani pe piata asigurarilor din Romania, mentinandu-se constant in topul celor mai mari asiguratori din tara. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare si o retea de sucursale si agentii extinsa la nivel national.

In prima jumatate a anului 2020, OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat o crestere de aproximativ 2% a primelor brute subscrise, in comparatie cu primele sase luni ale anului trecut, la peste 600 milioane lei. Conform standardelor de raportare IFRS in scop de consolidare, profitul brut inregistrat a fost de peste 35 milioane lei.

1.545 accesari