1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
OMNIASIG continua sa sustina ...

OMNIASIG continua sa sustina educatia si comunitatile defavorizate printr-o noua campanie

OMNIASIG Vienna Insurance Group demonstreaza din nou responsabilitate fata de comunitate si continua demersurile de sprijinire a copiilor si tinerilor din comunitati defavorizate, printr-o noua editie a campaniei „OMNIASIG pentru MAI BINE”, care se desfasoara pentru al cincilea an consecutiv.

De data aceasta, compania si-a indreptat atentia catre comuna Poienarii Burchii din judetul Prahova, unde, impreuna cu Fundatia World Vision Romania, a identificat nevoia de a asigura tinerilor si copiilor conditii optime de invatare.

Prin aceasta noua editie a campaniei OMNIASIG pentru MAI BINE, compania si-a propus sa sprijine educatia generatiilor viitoare, sa imbunatateasca sustenabilitatea comunitatii implicate si sa genereze un impact pozitiv in zona. In comuna Poienarii Burchii, obiectivul principal al campaniei a fost de a sustine reabilitarea si infrumusetarea scolii generale din aceasta comunitate, unde invata 110 copii, prin renovarea completa a trei sali de clasa si constructia si amenajarea unui nou spatiu de relaxare si joaca in curtea scolii. De asemenea, aceasta noua editie a campaniei include si un program de mentorat si consultanta vocationala adresat elevilor inscrisi in programul „Vreau in clasa a 9-a” al World Vision Romania, desfasurat la nivel national. 

Prima actiune a campaniei a avut loc in data de 20 iunie 2024, cand o echipa de aproximativ 50 de voluntari OMNIASIG si World Vision Romania au lucrat impreuna pentru a imbunatati mediul si infrastructura scolii. Acestia au plantat copaci si arbusti, au instalat materiale agrotextile pe alei, au montat banci, au reparat si montat parchet si au varuit trei sali de clasa din scoala. Toate aceste activitati au avut ca rezultat renovarea completa a trei sali de clasa si constructia si amenajarea unui nou spatiu de relaxare si joaca in curtea scolii. Acest parc de relaxare va servi ca un loc de recreere si de invatare in aer liber pentru elevi, contribuind la un mediu mult mai placut la scoala pentru acestia. Totodata, biblioteca scolii a beneficiat de o donatie de carti, menite sa stimuleze interesul pentru lectura si sa sprijine educatia continua a elevilor.

Prin aceste actiuni, OMNIASIG a urmarit sa creeze un mediu de invatare favorabil, oferindu-le copiilor si tinerilor sansa de a-si atinge potentialul maxim si de a contribui la dezvoltarea durabila a comunitatii lor.

„Sustenabilitatea este un element central al strategiei noastre de business, iar responsabilitatea sociala reprezinta un pilon esential in acest demers. Ne desfasuram activitatea cu un obiectiv clar: sa contribuim cat mai mult la dezvoltarea durabila a comunitatilor. Consideram educatia drept fundamentul progresului, astfel ca, prin aceasta noua editie a campaniei «OMNIASIG pentru MAI BINE», ne-am propus sa sprijinim o noua comunitate din mediul rural, oferind copiilor conditii optime de invatare. Educatia deschide noi oportunitati si permite fiecarui copil sa-si realizeze potentialul. Suntem bucurosi sa colaboram pentru al cincilea an consecutiv cu World Vision Romania si sa putem face impreuna mai mult  bine celor din jurul nostru”, a declarat Mihai Tecau, Presedinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„Colaborarea dintre mediul privat si ONG-uri, asa cum demonstreaza experienta fundatiei noastre, aduce numeroase beneficii pentru dezvoltarea comunitatilor locale si contribuie la dezvoltarea durabila si la imbunatatirea calitatii vietii. Prin unirea resurselor si expertizei, aceste parteneriate pot aborda eficient problemele sociale si economice, generand un impact pozitiv pe termen lung. Prin renovarea salilor de clasa, amenajarea locului de recreere si de invatare in curtea scolii, credem ca ii putem inspira si motiva pe elevi, aceste lucruri fiind complementare cu celelalte metode de suport, mentorat si resursele materiale esentiale pentru a-si atinge potentialul maxim”, a declarat Mihaela Nabar, Director Executiv Fundatia World Vision Romania.

Potrivit companiei, aceasta editie a campaniei continua initiativa OMNIASIG pentru MAI BINE lansata impreuna cu World Vision Romania in 2019, care a inceput cu renovarea si dotarea cu mobilier a scolii din satul Malu Rosu, comuna Armasesti, judetul Ialomita, si dotarea bibliotecii locale cu carti. In 2020, in contextul pandemiei, campania a sustinut educatia online prin donarea de tablete cu acces la internet pentru doi ani catre 34 de copii din clasele V-VIII, asigurandu-le astfel continuitatea educatiei. In 2021, OMNIASIG a continuat sa sprijine copiii din medii dezavantajate prin diverse actiuni, precum organizarea unei tabere de vara la Poiana Brasov pentru 25 de elevi, derularea proiectului „Back to School” pentru 55 de copii din judetul Buzau, acordarea de burse scolare pentru 25 de elevi defavorizati si organizarea de sesiuni de consultanta vocationala pentru elevii de liceu. In 2022, campania a inclus sesiuni de mentorat 1 la 1, reabilitarea unui spatiu de joaca si a unui spatiu verde la Scoala Generala din Racoviteni, judetul Buzau, si crearea unei gradini senzoriale prin intermediul careia copiii isi pot dezvolta perceptiile senzoriale in timp ce se joaca sau au grija de plante. 

OMNIASIG isi propune sa sprijine in continuare comunitatile rurale dezavantajate, investind in imbunatatirea infrastructurii educationale locale si oferind oportunitati de dezvoltare. Compania ramane dedicata educatiei generatiei viitoare, considerand-o esentiala pentru formarea unei societati sanatoase si spera sa creeze un impact pozitiv durabil in comunitatile pe care le sprijina.