1asig.ro
1asig.ro
OMNIASIG asigura mijloacele de ...

OMNIASIG asigura mijloacele de transport in comun din Bucuresti. Ce despagubiri primesc calatorii STB in caz de accident?

5 min. / 1.540 cuvinte
OMNIASIG Vienna Insurance Group a castigat licitatia organizata de Societatea de Transport Bucuresti STB pentru achizitia de servicii de asigurare auto a vehiculelor (RCA si CASCO), asigurare a calatorilor si a bagajelor acestora, pentru suma de aproape 9,7 milioane de lei, pe o perioada de 12 luni.

PROMO


Contractul include:

- serviciul de asigurari RCA (raspundere civila auto) pentru prejudicii produse prin accidente de catre vehiculele utilizate de Societatea de Transport Bucuresti STB: autobuze, tramvaie, troleibuze, parcul propriu STB (autovehicule de interventie, autospeciale, utilitare, utilaje etc);

- asigurarea tip CASCO pentru accidente auto, pentru vehiculele care efectueaza transport public de persoane (autobuze, tramvaie, troleibuze);

- asigurarea persoanelor aflate in vehicule si a bagajelor acestora pentru vehiculele care efectueaza transport transport public de persoane (autobuze, tramvaie, troleibuze), vehiculele scolii STB de conducatori auto, precum si pentru un autocar.

Pachetul de polite are in vedere un parc de maxim 2.516 vehicule, conform caietului de sarcini.

In cazul unui accident auto, un calator poate fi despagubit cu cel mult 4.000 de lei. Astfel, limitele de raspundere/persoana pentru care se solicita incheierea politei de accidente sunt de:
  • 4.000 lei pentru invaliditate permanenta;
  • 2.000 lei in caz de deces;
  • 150 lei/zi cheltuieli medicale pe o perioada de maxim 45 zile;
  • 100 lei bagaje.
OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezenta din 1995 pe piata asigurarilor din Romania, mentinandu-se constant in topul celor mai mari asiguratori din tara. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare si o retea de sucursale si agentii extinsa la nivel national. Cei peste 1.100 de angajati ofera constant clientilor si partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul celor peste 25 de ani.

Valoarea totala a primelor brute subscrise de OMNIASIG Vienna Insurance Group in primul trimestru al anului 2021 este de peste 370 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de acelasi interval anterior, sustinuta de o evolutie pozitiva pe liniile de asigurari de sanatate si asigurari auto.

Conform standardelor de raportare IFRS in scop de consolidare, profitul brut inregistrat de companie a fost de peste 13 milioane lei.

De asemenea, volumul total al despagubirilor platite a crescut cu peste 5%, la aproape 230 milioane lei.

Sursa foto: Facebook - Societatea de Transport Bucuresti - STB SA

1.064 accesari