1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
OMNIASIG a inregistrat in 2023 ...

OMNIASIG a inregistrat in 2023 subscrieri de 2,4 mld. lei si a platit daune de 1,2 mld. lei

OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat prime brute subscrise de aproximativ 2,4 miliarde de lei in anul 2023, in crestere ccu 12% fata de anul 2022. Totodata, valoarea totala a despagubirilor platite a fost in crestere fata de anul anterior, ajungand la o valoare de circa 1,2 miliarde de lei.

Numarul total de polite de asigurare incheiate in 2023 a fost de aproximativ 1,6 milioane.

Compania continua sa se adapteze mediului macroeconomic volatil prin digitalizare, diversificarea portofoliului si prin alinierea la practici ce vizeaza o dezvoltare inovativa in toate ariile de activitate.

 „Anul 2023 a adus multe provocari pentru piata asigurarilor din Romania, iar abordarea noastra strategica s-a bazat pe o crestere organica si echilibrata. Pentru noi, anul trecut a fost despre apropierea fata de clienti, despre intelegerea si adresarea nevoilor acestora si, mai ales, despre adaptarea companiei la noi tendinte. Am trecut printr-un proces de re-pozitionare de brand, care rezoneaza mai mult si cu noile generatii, am implementat fluxuri digitale prin care am eficientizat interactiunea clientilor si partenerilor cu OMNIASIG, imbunatatindu-ne constant produsele si serviciile. Totodata, in 2023, ne-am definit si mai clar strategia noastra ESG (Environment, Social, Governance), prin care ne manifestam intentia de a ne alinia la standardele de sustenabilitate. Am continuat eforturile noastre si pe partea de educatie si educatie financiara, prin organizarea diferitelor proiecte cu impact asupra comunitatilor defavorizate. In 2023 ne-am consolidat strategia pentru un business sustenabil, de incredere, care sa raspunda nevoilor actuale ale pietei, angajandu-ne si in anii urmatori sa implementam masuri ce vor optimiza aspecte importante ale activitatii noastre”, a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group. 

Linia PROPERTY (asigurarile de incendiu si calamitati naturale) a avut una dintre cele mai importante cresteri, de peste 20% in 2023, fata de anul anterior, cu subscrieri de aprox. 370 milioane lei. 

Linia asigurarilor de SANATATE a continuat sa creasca si in 2023, ajungand la o valoare a primelor brute subscrise de aprox. 80 milioane lei, reprezentand o crestere de peste 10%. 

Asigurarile auto, CASCO si RCA, au inregistrat o crestere agregata a primelor brute subscrise de aprox. 10% fata de anul 2022, valoarea acestora pentru anul 2023 ridicandu-se la aprox. 1,6 miliarde lei. Valoarea despagubirilor platite pe cele doua linii in acest interval, cumulat, a crescut cu peste 8%, ajungand la aprox. 1 miliard lei.

Pe linia asigurarilor de RASPUNDERE CIVILA GENERALA, cresterea fata de 2022 a fost de aprox. 20%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de aprox. 120 milioane lei.

Rezultate in crestere au fost inregistrate si pe linia asigurarilor de CALATORIE, unde nivelul subscrierilor a fost de aprox. 20 milioane lei, cu aprox. 40% mai mult decat in 2022. Valoarea despagubirilor platite pe aceasta linie a crescut si ea, cu aprox. 55%. 

OMNIASIG evalueaza, incepand cu anul 2015, nivelul calitatii serviciilor oferite clientilor prin sistemul de masurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel international. Astfel, clientii care au avut un dosar de dauna la OMNIASIG sunt rugati sa evalueze experienta avuta si modalitatea de instrumentare a daunei, satisfactia asiguratului si calitatea serviciilor oferite fiind masurate intr-un sistem eficient, pe o scala de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat in anul 2023 a fost de 89,45%.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezenta din 1995 pe piata asigurarilor din Romania, mentinandu-se constant in topul celor mai mari si mai stabili asiguratori din tara. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare si o retea de sucursale si agentii extinsa la nivel national. Cei peste 1.100 de angajati ofera constant clientilor si partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenenta la Vienna Insurance Group, OMNIASIG ofera clientilor si partenerilor sai stabilitate si putere financiara, precum si expertiza complexa pe toate liniile de asigurari generale.

OMNIASIG promoveaza excelenta, responsabilitatea si integritatea in tot ceea ce intreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societatii si a comunitatii in care isi desfasoara activitatea. 

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurari in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurari si fonduri de pensii din 30 de tari fac parte din acest grup cu traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii. Circa 29.000 de angajati ai VIG raspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 28 de milioane de clienti. Actiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 si la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiaza de rating A+ cu perspectiva stabila din partea reputatei agentii internationale de rating Standard & Poor’s. VIG colaboreaza indeaproape cu Erste Group, cea mai mare banca de retail din Europa Centrala si de Est.