1asig.ro
1asig.ro
OMNIASIG, BCR Asigurari de Viata ...

OMNIASIG, BCR Asigurari de Viata si ASIROM au semnat Carta Diversitatii din Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Cele trei companii detinute de Vienna Insurance Group (VIG) pe piata din Romania, OMNIASIG, BCR Asigurari de Viata si ASIROM, au semnat, recent, Carta Diversitatii din Romania, angajandu-se sa sprijine, sa protejeze si sa dezvolte diversitatea in cadrul organizatiei.

Carta Diversitatii din Romania urmeaza modelele de succes existente in alte state europene si are la baza un set de principii generale, asumate voluntar de catre semnatari cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea si egalitatea de sanse la locul de munca.

"Urmarim mereu sa avem un impact pozitiv asupra societatii si sa ne aducem aportul la formarea unei comunitati sanatoase si facem toate demersurile necesare pentru a ne indeplini aceste obiective. Semnarea Cartei Diversitatii reprezinta doar un pas din acest plan, prin care sustinem si promovam politica noastra de diversitate", a afirmat Mihai TECAU, Presedintele OMNIASIG Vienna Insurance Group.

"Credem in egalitatea de sanse, in implementarea principiilor de diversitate si incluziune si ne propunem sa crestem aceste valori si practici prin cultura noastra organizationala. Perspectivele si experientele diferite conduc catre construirea un mediu prielnic de dezvoltare a fiecarui individ si, implicit, la performanta", a adaugat el.

Totodata, Aderarea la Carta Diversitatii din Romania este mai mult decat un angajament pentru BCR Asigurari de Viata VIG: este un pas inainte spre incurajarea incluziunii sociale, acceptarea si promovarea diversitatii sub toate formele sale si contributia activa pentru o economie sustenabila.

Erwin HAMMERBACHER, CEO, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group, a declarat: "Diversitatea, prezenta astfel in 30 de tari, sub umbrela VIG, se reflecta in fiecare mediu socio-cultural local, limba vorbita sau cultura organizationala, fiind o valoare cheie pe care se bazeaza modelul de afaceri de succes al Grupului. Mai mult decat atat, aceasta diversitate ne permite un transfer constant idei, know-how si bune practici cu celelalte companii din grup. Astfel, am realizat ca diversitatea consta in asimilarea de perspective noi, sustinandu-ne astfel deschiderea catre diverse moduri de abordare a provocarilor de zi cu zi".

"In acelasi timp, cultura organizationala a companiei reflecta, la randul ei, o multitudine de influente care ne ofera posibilitatea de a incuraja si pe plan local adoptarea diferentelor de opinii sau cultura. La BCR Asigurari de VIG, fiecare angajat este unic si valoros. Incurajam comunicarea deschisa, deoarece consideram ca este esentiala pentru iesirea din zona de confort si dezvoltare continua pe toate palierele, atat personale, cat si profesionale. Acest atu al companiei se propaga in mod pozitiv si asupra clientilor nostri, care gasesc in portofoliul nostru diversificat produse si servicii de asigurare care raspund nevoilor lor distincte de protectie, economisire sau investitie", a mai spus acesta.

Si ASIROM VIG a aderat la principiile Cartei Diversitatii din Romania. "Suntem onorati sa devenim parte a unei comunitati ale carei principii de egalitate de sanse si diversitate sunt congruente cu cele ale ASIROM, iar aderarea la Carta Diversitatii nu face decat sa consolideze dedicarea noastra in promovarea acestor valori. Dorim sa multumim pe aceasta cale initiatorilor demersului si speram ca impreuna sa reusim sa construim o societate incluziva si deschisa vizavi de toti cetatenii sai. Ne face o deosebita placere ca in anul in care Asirom implineste 30 de ani sa avem aceasta oportunitate de a sustine activ misiunea Cartei Diversitatii", a declarat Cristian IONESCU, CEO, ASIROM.

Carta Diversitatii din Romania este o initiativa care reuneste la aceeasi masa grupuri cointeresate dintre cele mai diverse si care propune semnatarilor sai o platforma colaborativa de actiune, dezbatere si schimb de bune practici in jurul managementului diversitatii. Carta Diversitatii reuneste la aceeasi masa 127 de semnatari, acoperind cca. 182.000 de angajati care si-au asumat public principiile Cartei.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Cifre cheie din piata asigurarilor. Afla cum au evoluat subscrierile fiecarui jucator si ce daune au fost achitate!

1.225 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO