1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
O veste proasta: vom trai prea ...

O veste proasta: vom trai prea mult. Cum economisim pentru un trai decent dupa pensionare?

Despre pensionare si cresterea sperantei de viata, despre modalitatile de economisire, dar si despre performantele sistemului de pensii private - Pilon II obligatoriu si Pilon III facultativ - vor discuta Radu CRACIUN - Presedintele BCR Pensii si al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 4 februarie a.c.

Daca aveti intrebari pe care doriti sa le adresati participantilor la emisiune sau comentarii cu privire la tema supusa dezbaterii, va reamintim ca puteti suna, pentru o interventie in direct, la numarul 021.318.40.44.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Puteti asculta programele RFI pe urmatoarele frecvente: 93.5 FM (Bucuresti), 94 FM (Craiova), 91.7 FM (Cluj), 97.9 FM (Iasi), 89 FM (Sibiu), 96,9 FM (Timisoara) si 107.3 FM (Chisinau) sau online, accesand site-ul www.rfi.ro.

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 8 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Activele totale administrate de cele sapte fonduri din Pilonul II de pensii erau de 48,59 miliarde lei la sfarsitul anului 2019, in crestere cu 31,62% fata de perioada similara din 2018. Numarul total de participanti era de 7,45 milioane la sfarsitul anului trecut, iar contributia medie lunara a acestora la fondurile private de pensii obligatorii era de 174,02 lei/luna.

Pe Pilonul III, cele zece fonduri de pensii facultative administrau active totale de 2,51 miliarde lei la sfarsitul anului 2019, iar numarul total de participanti in acestea era de 501.000. Activul a crescut cu 23,1% in anul 2019.