1asig.ro
1asig.ro
O noua sectiune dedicata ...

O noua sectiune dedicata finantarii sustenabile in site-ul ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF a anuntat ca incepand de joi, 18 noiembrie 2021, pe site-ul sau este disponibila o noua sectiune, dedicata finantelor sustenabile si tranzitiei verzi.

In contextul initiativelor din ultimii ani, derulate la nivel european si care vizeaza dezvoltarea durabila, se remarca o preocupare sporita pentru transformarea sectorului financiar in vederea castigarii capacitatii de a finanta proiecte sutenabile, de termen lung, in conditiile in care provocarilor legate de schimbarile climatice la nivel global li se adauga si impactul pandemiei de COVID-19.

"In acest scop, Autoritatea de Supraveghere Financiara este foarte interesata sa urmareasca felul in care entitatile din pietele financiare nebancare decid planurile viitoare de investitii luand in considerare factorii de mediu, sociali si de guvernanta (factorii ESG). Astfel putem sa observam cum anume se orienteaza investitiile pe termen mai lung in activitati si proiecte economice durabile. Reamintesc totodata ca pietele supravegheate de Autoritate vor trebui sa inglobeze directii de dezvoltare specifice reducerii semnificative a riscului climatic", afirma domnul Nicu Marcu, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Noua sectiune din site-ul ASF ofera acces la legislatia de nivel european si national dedicata acestei problematici, precum si recomandari si informatii ce pot fi considerate utile in abordarea acestui domeniu de catre entitatile ce activeaza in piata financiara nebancara.

Sectiunea va fi dezvoltata cu noi informatii, date si abordari pe masura ce acestea devin disponibile.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.