1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

O bresa de securitate la Volkswagen a afectat 3,3 milioane de clienti din SUA si Canada

Volkswagen si Audi, marcile de lux VW, s-au confruntat cu o bresa de securitate in urma careia au fost afectati 3,3 milioane de clienti din SUA si Canada, noteaza CNN. In urma acestui incident, au fost expuse informatii de contact si, in unele cazuri, alte infomatii personale, cum ar fi datele aferente permiselor de conducere.

CNN mai arata, citand VW, ca bresa de securitate a survenit la o companie externa cu care colabora VW si, printre datele afectate, s-au regasit: numere de telefon, adrese de e-mail, adrese postale si numerele de identificare ale vehiculelor.

Grupul, sustine CNN, a luat legatura cu 90.000 de persoane din SUA - in principal, clienti sau cumparatori Audi -, pentru ca, in aceste situatii, informatiile afectate de bresa de securitate sunt considerate deosebit de sensibile. In majoritatea cazurilor, printre informatiile respective se regaseau date aferente permiselor de conducere si, intr-un numar mic de cazuri, CNP-uri, numere de cont VW sau Audi si date de nastere.

Sursa citata mai arata ca informatiile afectate de acest incident, furate de la un furnizor extern pe care VW, Audi si unii dintre dealerii lor il folosesc, au fost colectate in perioada 2014-2019. Informatiile au fost colectate si salvate in scopuri de marketing, conform VW, si au fost gazduite intr-un fisier nesecurizat. De asemenea, mai arata CNN, VW a evitat sa numeasca furnizorul afectat de bresa de securitate.

"Regretam orice inconvenient pe care acest incident l-ar putea provoca in randul clientilor nostri actuali sau potentiali. Ca intotdeauna, recomandam ca persoanele fizice sa ramana in stare de alerta la e-mail-uri suspecte sau alte comunicari care ar putea sa solicite informatii despre ei sau despre vehiculele lor", se arata intr-un comunicat VW, citat de CNN.

Potrivit sursei citate, Volkswagen le ofera celor 90.000 de clienti - cazuri in care au fost expuse date mai sensibile -, servicii gratuite de protectie si monitorizare a creditelor, inclusiv acoperire prin asigurare cu limita de 1 milion de dolari impotriva furtului de identitate.

"Am informat, totodata, autoritatile competente, inclusiv fortele de ordine si autoritatile de reglementare, si colaboram cu experti externi in securitate cibernetica, dar si cu furnizorul (n.r. compania la care a fost inregistrata bresa de securitate), pentru a evalua si a raspunde la aceasta situatie", a mai declarat un reprezentant al grupului.

Volkswagen Group of America, Inc. (VWGoA) este filiala nord-americana a grupului german Volkswagen, fiind responsabila pentru operatiunile din SUA si Canada cu privire la Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini si VW Credit, Inc.