1asig.ro
1asig.ro
Numarul locuintelor asigurate ...

Numarul locuintelor asigurate obligatoriu se mentine la peste 1,74 milioane

5 min. / 1.540 cuvinte
La sfarsitul lunii iulie 2020 erau active la nivel national 1.741.370 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), nivel asemanator cu luna anterioara, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

PROMO


Din totalul locuintelor asigurate, cele mai multe polite PAD sunt incheiate pentru apartamente, respectiv 1.026.532 polite, in timp ce pentru case erau valabile 714.838 polite.

Conform PAID, 74,8% dintre politele active au fost incheiate in mediul urban si 25,2% in mediul rural. In functie de tipul locuintei, 94,4% dintre politele PAD sunt incheiate pentru cele de tip A si 5,6% pentru locuintele de tip B.

In ceea ce priveste distributia pe regiuni, cele mai multe polite active sunt, in continuare, in Transilvania (22% din totalul politelor), Bucuresti (19%) si Muntenia (18%). La polul opus, cea mai mica acoperire o intalnim in Bucovina (3% din totalul politelor), Maramures (3%), Crisana (4%) si Dobrogea (4%).PAD - Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - este o polita de asigurare obligatorie care acopera daunele produse de inundatii, cutremure sau alunecari de teren asupra locuintelor.

Politele PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).

Locuinta de tip A: constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Locuinta de tip B: constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: Cum convingem romanii sa-si asigure locuintele? Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business
Cum au evoluat asigurarile de locuinte in primele trei luni din 2020?

416 accesari