1asig.ro
1asig.ro

Numarul de achizitii si fuziuni din industria globala de asigurari, in crestere

5 min. / 1.540 cuvinte
Fuziunile si achizitiile (M&A - Mergers & Acquisitions) care au fost inregistrate in industria globala de asigurari, in prima jumatate a anului in curs, a crescut, insa estimarile arata ca, in a doua jumatate a anului, procesele M&A vor scadea, arata The Actuary, care citeaza un raport realizat de Clyde & Co, potrivit caruia, in prima jumatate a anului, au fost inregistrate 201 M&A, comparativ cu cele 197 din aceeasi perioada a anului anterior.

PROMO


Potrivit sursei citate, aceasta e, in ultimii 5 ani, doar cea de-a doua jumatate de an in care s-au inregistrat mai mult de 200 de astfel de tranzactii, tehnologia fiind in continuare principalul motor de crestere la nivel global. Cu toate acestea, spune Ivor EDWARDS - Partner, Clyde & Co -, cele mai multe procese M&A din prima jumatate a anului au fost incheiate inainte de pandemia COVID-19, ultimele luni fiind afectate de o incertitudine tot mai mare.

"Impactul COVID-19 asupra fuziunilor si achizitiilor din asigurari va deveni clar in lunile urmatoare si, pe termen scurt, ne asteptam sa fie unul evident. Pentru multi, raspunsul la pandemie a fost sa amane orice ambitie de crestere, pentru a lua in calcul impactul pandemiei COVID-19 asupra operatiunilor, creantelor si rentabilitatii investitiilor. Ultimele luni au fost afectate de un nivel de incertitudine - inamicul tranzactiilor -, rar intalnit pana acum. Acest lucru se va reflecta in numarul de fuziuni si achizitii care se vor finaliza in cea de-a doua jumatate a anului", arata Ivor EDWARDS - Partner, Clyde & Co.

In ciuda unui numar mai mare de fuziuni si achizitii, ultimele cifre arata ca, in prima jumatate a anului in curs, s-a inregistrat si o incetinire a "mega-tranzactiilor", doar 6 dintre acestea fiind evaluate la peste 1 miliard de dolari, comparativ cu cele 20 de astfel de mega-tranzactii inregistrate de-a lungul anului 2019. In ciuda unei cresteri moderate a tranzactiilor M&A in Asia si America, aceasta activitate a inregistrat, in Europa, cel mai scazut nivel din ultimii 3 ani: 53 de tranzactii finalizate, comparativ cu cele 67 din cea de-a doua jumatate a anului anterior.

"Probabil, bancile si asiguratorii europeni vor cauta sa renunte la activele neesentiale care vor genera un interes de achizitie, dar limitarile de capital vor impiedica unii asiguratori generali sa realizeze achizitii. In acelasi timp, asiguratorii din pietele mai putin mature pot simti oportunitatea de a-si stabili sau, dupa caz, consolida prezenta in Europa, eventual la un pret favorabil", a mai subliniat Ivor EDWARDS - Partner, Clyde & Co.

278 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO