1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Numarul daunelor pe RCA din ...

Numarul daunelor pe RCA din Republica Moldova a crescut in 2020. Iata clasamentul companiilor!

Asiguratorii moldoveni au platit despagubiri pentru polita RCA de aproape 197 milioane de lei in 2020, in scadere cu aproximativ 3,35% (6,85 milioane lei), comparativ cu anul precedent, insa numarul daunelor a cunoscut o crestere de aproximativ 8%, arata datele oficiale ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), furnizate la solicitarea portalului specializat www.xprimm.md.

Un factor care a influentat cresterea numarului daunelor poate fi considerat adresarea la asiguratori a pagubitilor, in baza constatului amiabil care se aplica tot mai frecvent de conducatorii implicati in accidente rutiere minore.

Cele mai multe daune pentru polita RCA au fost achitate de catre ASTERRA GRUP Asigurari (36,7 milioane lei) si GENERAL Asigurari cu un volum total de peste 36,5 milioane lei. In clasament urmeaza MOLDASIG cu 31,9 milioane lei, DONARIS Vienna Insurance Group (19,5 milioane lei), MOLDCARGO (13,75 milioane lei) si GRAWE Carat Asigurari cu 13,72 milioane de lei.

Dauna medie platita de companii a crescut semificativ comparativ cu anul 2019, ajungand la valoarea de 447.625 lei.Sursa: BNAA