1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Numarul autoturismelor noi inmatriculate in iulie a crescut cu peste 50%

Conform datelor comunicate de catre DRPCIV (Directia de Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), in luna iulie a.c. au fost inmatricuate 23.206 autoturisme noi, aceasta cifra fiind cu 52,6% mai mare decat cea inregistrata in luna similara a anului trecut (cand au fost inmatriculate 15.210 autoturisme). 

Acesta este cel mai mare volum de autoturisme noi inmatriculate intr-o luna iulie din ultimii 10 ani, dar trebuie retinut faptul ca, este foarte posibil ca el sa reflecte o situatie similara cu cea din august 2018 (cand o parte din inmatricularile de autoturisme noi au fost rezultatul intrarii in vigoare la 1 sept. 2018 a cerintelor de omologare conform standardului WLTP). Iar anul acesta, situatia se poate repeta, transmite APIA - Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme.

Ca urmare, pe totalul primelor 7 luni din 2019, inmatricularile de autoturisme noi din Romania ajung la un volum de 94.826 unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 26,0% fata de perioada similara a anului trecut.

In schimb, in alte state din UE, care sunt si cele mai mari piete pentru autoturismele noi, luna Iulie 2019 a fost (din nou) una de scadere, acestea inregistrand volume mai mici in comparatie cu luna similara a anului trecut (ex: Franta -1,8%, Spania -11,1%, UK -4,1%, Italia - 0,1%). Singura exceptie din top 5 piete de automobile noi din Europa, este Germania, care in luna iulie 2019 a inregistrat o crestere 4,7% fata de iulie 2018, ceea ce a compensat scaderile din celelalte tari, contribuind, astfel, la mentinerea in zona pozitiva a vanzarilor de autoturisme noi din Europa de vest (sursa : LMC Automotive).

Pe de alta parte, importul in Romania de autoturismele rulate inregistreaza dupa 7 luni din 2019, o scadere de 5,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Chiar si in aceste conditii, cele rulate sunt de cca. 2,7 ori mai multe decat cele noi (majoritatea avand o norma de poluare ridicata), fapt ce conduce la deteriorarea, in continuare, a mediului ambiant din marile orase, noteaza APIA.In ceea ce priveste inmatricularile de vehicule comerciale noi (LCVs, HCVs, Minibuse), acestea inregistreaza in Romania, dupa 7 luni din 2019, o crestere de 6,0% pe segmentul celor noi si o scadere de 5,1% la cele rulate.