1asig.ro
1asig.ro
Nu folosi telefonul in timp ce ...

Nu folosi telefonul in timp ce conduci. Fii #treazlavolan!

5 min. / 1.540 cuvinte

Toate statisticile si studiile care au analizat impactul telefonului mobil asupra riscului de accident arata cifre ingrijoratoare. Cateva exemple? Tastarea unui numar de telefon creste de 2,8 ori riscul unui accident de masina sau al unui accident evitat in ultima secunda, conform unei cercetari realizate de NHTSA. Soferii care vorbesc la telefonul mobil au de circa 4 ori mai multe sanse sa fie implicati intr-un accident rutier decat cei care nu fac acest lucru, atrage atentia Organizatia Mondiala a Sanatatii. Sunt doar doua exemple din multe. Cu toate acestea, folosirea telefonului mobil la volan continua sa fie un obicei extrem de periculos al soferilor romani. 

PROMO


De altfel, nici macar nu este nevoie de studii pentru a vedea cat de neatenti pot fi conducatorii auto care isi petrec o buna parte din timpul de la volan folosind telefonul, deoarece ii vedem, din pacate, in fiecare zi in trafic. Neasigurare la realizarea manevrelor, nesemnalizare, intarzierea plecarilor de pe loc sunt doar cateva dintre simptomele acestui obicei periculos, toate fiind si elemente care pot conduce oricand la un accident. 

Tocmai de aceea, in cadrul editiei din acest an a proiectului #treazlavolan, sunt reluate si o serie de mesaje care trag un semnal de alarma cu privire la riscul distragerii atentiei la volan, in special cea generata de utilizarea telefonului mobil pentru transmiterea de mesaje, folosirea de aplicatii sau chiar sustinerea unor conversatii - cu sau fara handsfree.

Pericolele utilizarii telefonului mobil si ale distragerii atentiei in general au constituit tema principala a editiei a III-a a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, desfasurata in 2018. Un an mai tarziu, legislatia rutiera privind utilizarea telefonului mobil la volan s-a inasprit

Despre campanie

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GENERALI Romania, EUROINS Romania, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, GOTHAER Asigurari-Reasigurari, FUNK International Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, ASISOFT, INTER Broker, ECLAIMS, AON Romania, MILLENIUM Insurance Broker, FABRICA de Asigurari, GARANTA Asigurari, DAW Management Broker, GLOBASIG Broker si LION Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Rebel in Romania si TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Daca nu esti inca parte din comunitatea #treazlavolan, alatura-te cu un Like! paginii de Facebook, dar si un Join pe grupul dedicat si un Follow paginii de Instagram.

 

1.509 accesari