Inapoi la www.1asig.ro
XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Nr. 97, 7 iulie 2010
by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
 

ANALIZA

Pilonul II: la prima evaluare oficiala a rentabilitatii, toate fondurile au obtinut "nota de trecere"

Prima evaluare oficiala a performantelor investitionale obtinute de fondurile de pensii private obligatorii in ultimele 24 de luni a avut loc zilele trecute, demonstrand ca toate fondurile de pensii au reusit sa depaseasca pragul rentabilitatii minime admise si sa inregistreze, totodata, randamente real pozitive (peste inflatie).
Astfel, potrivit datelor publicate de CSSPP, calculate la data de 30 iunie 2010, pentru primii doi ani de activitate, rata de rentabilitate medie ponderata a fondurilor de Pilon II a fost de 15,6354%. Fata de aceasta valoare, patru fonduri de pensii private obligatorii au inregistrat performante investitionale superioare: fondurile de risc mediu ING, AZT Viitorul Tau si ALICO, precum si fondul de risc investitional ridicat ARIPI administrat de GENERALI Pensii, toate cu rate de rentabilitate de peste 16%. Continuare
EVENIMENTE

Conferinta Nationala de Pensii Private
11 Octombrie 2010
Palatul Parlamentului
Sala "Drepturile Omului"
Organizator: Media XPRIMM

5th European Pension Funds Congress
16 Noiembrie 2010
Congress Center Messe Frankfurt
Organizator: EFRP
Partener media: Revista PRIMM
Detalii si inscriere: Maleki Group
TOP STIRI

CE: Sanatatea si adecvarea sistemelor de pensii sunt vitale pentru Uniunea Europeana

"Milioane de europeni sunt in intregime dependenti de pensie. Criza ne-a aratat importanta unei abordari europene a sistemelor de pensii. A demonstrat interdependenta diferitelor segmente ale sistemelor nationale de pensii, ca si importanta unei strategii comune a statelor europene fata de chestiunea solvabilitatii si adecvarii sociale a pensiilor. Criza a subliniat, de asemenea, rolul extrem de important pe care fondurile de pensii il joaca in sistemele financiare ale statelor membre. Trebuie, deci, sa ne asiguram ca sistemele de pensii sunt capabile sa-si indeplineasca, acum si in viitor, rolul de a furniza sprijinul necesar diferitelor categorii de pensionari, incluzand aici grupurile de persoane vulnerabile", spune Jose Manuel BARROSO in preambulul unui important document emis astazi de Comisia Europeana: "GREEN PAPER: towards adequate, sustainable and safe European pension systems".
In viziunea autorilor acestui document, statele membre ale Uniunii Europene sunt responsabile pentru modul in care se ingrijesc de finantarea pensiilor, astfel ca documentul amintit nu pune in discutie prerogativele guvernelor nationale in aceasta chestiune si nici nu intentioneaza sa indice o solutie optima, universal valabila.
In acest context, in timp solidaritatea inter-generationala si cea la nivel national raman principiile cheie care stau la baza construirii sistemelor publice de pensii, specialistii Comisiei Europene subliniaza necesitatea coordonarii politicilor de pensii la nivel european, pentru a raspunde problematicii functionarii stabile a pietei financiare europene si cerintelor Pactului de Stabilitate si Crestere si pentru a asigura, totodata, alinierea politicii de pensii la strategia de dezvoltare europeana.
"Existenta unor sisteme de pensii sanatoase si adecvate, permitand cetatenilor sa-si mentina si dupa pensionare, intr-o masura rezonabila, standardul de viata, este de o importanta cruciala pentru fiecare cetatean european si pentru mentinerea coeziunii sociale", subliniaza documentul citat. Continuare


Comisia Europeana si Federatia Europeana a Fondurilor de Pensii va invita la dialog

Odata cu lansarea "GREEN PAPER: towards adequate, sustainable and safe European pension systems", Comisia Europeana a lansat tuturor entitatilor interesate si o invitatie la dialog, supunand dezbaterii publice la nivel european modul in care UE poate asigura pensii adecvate, viabile si sigure. In prezentarea documentului de consultare, Comisarul European pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo ANDOR, a declarat: "Numarul persoanelor iesite la pensie in Europa, in comparatie cu al celor care le finanteaza pensiile, este prevazut sa se dubleze pana in 2060 - situatia actuala pur si simplu nu este viabila. Pentru a raspunde acestei provocari, echilibrul intre perioada de timp petrecuta in activitate si cea de pensie trebuie sa fie examinat cu atentie". Continuare

ING
AEGON Pensii Private
GENERALI Fond de Pensii

VERIFICA-TI
   CONTUL DE PENSIE PRIVATA!

STATISTICI Pilon II


STATISTICI Pilon III


 » AEGON
 » ALICO
 » ALLIANZ-TIRIAC
 » AVIVA
 » BCR
 » EUREKO
 » GENERALI
 » ING

»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii obligatorii
»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii facultative

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana RADU

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2010 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici