Inapoi la www.1asig.ro
XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Nr. 68, 18 noiembrie 2009
by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | EXTERNE | OPINII | EVENIMENTE | VA RECOMANDAM | STATISTICI
Revista PRIMM

OPINII

OPINII de IERI si de AZI

"(In Romania) nu s-a inteles ca starea pozitiva a balantei in sistemul asigurarilor sociale, in ani cu crestere a PIB-ului de peste 7%, este inselatoare/temporara; ca nu este deci normal sa legi pensii de salarii in mod mecanic (printr-un coeficient anume - 45%)" afirma Daniel DAIANU, profesor de economie, fost europarlamentar si Ministru de Finante, intr-un material publicat in Ziarul Financiar in urma cu doua zile. In contrapartida, iata opinia unui jurnalist, Alexandru MOLDOVAN, exprimata pe Bloombiz.ro, in martie 2009: "Teoretic, pensionarii nu au de ce sa-si faca probleme, atata vreme cat din banii celor activi avem resurse si pentru investitii", comenta jurnalistul pornind de la afirmatia fostului Ministru al Muncii, Mariana CAMPEANU, care a afirmat ca excedentul bugetului public de pensii din anii anteriori a fost deturnat catre sectorul investitiilot. "Practic insa, lucrurile stau mult mai nuantat."
Continuare

EVENIMENTE

CEE Insurance & Pension Funds 2010
29 Ianuarie 2010
Varsovia, Polonia
Organizator: EastEuro Link
Brosura si detalii: apapr.ro
Click aici pentru detalii.

Ziua Pensiilor Private
Editia a IV-a
26 mai 2010, Sinaia, Romania
Organizator: Media XPRIMM
Click aici pentru detalii.

TOP STIRI

Pilon II: Fondurile de pensii private au adus participantilor profituri de 80 milioane lei in primul semestru

Toate cele 13 fonduri de pensii private obligatorii care au incasat contributii in aceasta perioada au incheiat prima jumatate a anului pe profit, valoare agregata a acestuia fiind de cca. 80 milioane lei, dupa cum rezulta din centralizarea situatiilor financiare depuse de administratorii fondurilor de pensii de Pilon II la jumatatea anului 2009. Din acest volum total, ponderea cea mai mare revine fondurilor administrate de liderii de piata, ING si AZT Viitorul Tau, care realizeaza astfel o contributie la profitul pietei mai mare decat cota din active detinuta. La momentul consemnarii acestui rezultat (30 iunie 2009), activele nete ale pietei de pensii private obligatorii se ridicau la cca. 1,57 miliarde lei. Continuare

Fondurile de pensii private obligatorii incaseaza contributii de 107 mil. RON in noiembrie

Cele 12 fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) vor incasa in noiembrie cea de a 19-a runda de contributii de la CNPAS (aferenta lunii de referinta septembrie 2009), in valoare totala de circa 107 milioane de lei, afirma surse din piata. In comparatie cu lunile precedente, aceasta suma reprezinta un nivel comparabil cu valoarea viramentului din octombrie, dar sensibil mai mic decat cel inregistrat in prima parte a anului. ContinuareAlte stiri...


BCR Asigurari de Viata
AIG Life
GENERALI Fond de Pensii

VA RECOMANDAM

STIRI EXTERNE

Dictionarul de Pensii Private

CSSPP a lansat, pe pagina proprie de internet, Dictionarul de Pensii Private - o noua aplicatie destinata informarii corecte a participantilor si educatiei financiare, disponibila in sectiunea Educatie Financiara.
Dictionarul online cuprinde termeni specifici sistemului de pensii private si notiuni investitionale. Informatiile sunt prezentate sub forma unei aplicatii cu facilitati de cautare intuitiva si termeni relationati.

Premierul polonez nu sustine atacul asupra Pilonul II de pensii private pentru redresarea bugetului public

"Solutia optima pentru remodelarea Pilonul II de pensii private trebuie gasita impreuna cu fondurile de pensii, nu impotriva lor", a afirmat recent premierul polonez Donald TUSK, intr-un interviu acordat saptamanalului Polityka. "Nationalizarea fondurilor de pensii este in afara oricarei discutii" a tinut el sa accentueze. Afirmatia premierului vine in contextul in care, in incercarea de a reduce, sau macar de a mentine la nivelul actual, deficitul bugetului de stat, Ministrul de Finante Rostowski propusese ca nivelul contributiilor la Pilonul II de pensii sa fie redus drastic, de la 7,3%, la 3% din salariu. Continuare

Alte stiri...

ASIGURAREALOCUINTELOR

VERIFICA-TI
   CONTUL DE PENSIE PRIVATA!

STATISTICI Pilon II


STATISTICI Pilon III


 » AEGON
 » AIG
 » ALLIANZ-TIRIAC
 » AVIVA
 » BCR
 » EUREKO
 » GENERALI
 » ING

»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii obligatorii
»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii facultative

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana RADU

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2009 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici