Buletin informativ de asigurari.
Nr. 491 - 06 iulie 2022
Editorial

Obiceiurile bune se formeaza prin repetitie

by Adina TUDOR, 2022-07-06

Indiferent de abordarea pe care o alegem sau de cifrele pe care le vehiculam (21 de zile, 30 de zile, 3 luni, 1 an), de un lucru suntem, cu totii, siguri si constienti: in viata, implementarea unor obiceiuri bune necesita timp, rabdare si... repetitie.


Continuare

Interviu
Madalin ROSU, BAAR: Ar trebui regandit actualul sistem de Bonus-Malus aplicat in cazul asigurarilor RCA
by Andreea RADU, 2022-07-06

Madalin ROSU, Presedintele BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia a vorbit despre efectele falimentului CITY Insurance, platile facute de BAAR pentru daunele externe, gestionarea clientilor cu risc ridicat, accidentele rutiere si regandirea sistemului Bonus-Malus, proiectele si obiectivele Biroului, si nu numai.

XPRIMM: BAAR are un an foarte intens. Cum a schimbat falimentul CITY Insurance, cel mai mare asigurator RCA, activitatea Biroului?
Madalin ROSU: Falimentul CITY Insurance a reprezentat o provocare importanta pentru activitatea BAAR, partea sa de responsabilitate fiind asigurarea platilor externe pentru daune produse in Sistemul Carte Verde de catre vehicule asigurate RCA la CITY Insurance. Practic, BAAR a preluat de la CITY Insurance intreaga activitate de gestionare a acestor cazuri de dauna externe.


Continuare

Tendinte

EXCLUSIV: TOPUL primilor 50 de brokeri de asigurare, in T1 2022
by Andreea RADU, 2022-07-06
Piata de brokeraj din Romania a avut o crestere de 59% in primul trimestru din 2022, insumand un volum al primelor intermediate de peste 3,29 miliarde de lei. XPRIMM Publications va prezinta clasamentul primilor 50 de jucatori de pe aceasta piata!


Continuare

InsuranceStyle

Siguranta rutiera - De ce ar trebui si tu sa ii multumesti pietei de asigurari
by Oana RADU, 2022-07-06
Daca esti simplu client al companiilor de asigurari, sigur te-ai incruntat la titlul acesta. Ai facut-o desi probabil ai uitat ca au fost situatii in care asiguratorul si/sau brokerul te-au ajutat sa rezolvi diverse probleme. Ne-am invatat sa spunem, fara sa judecam cinstit de multe ori, ca asiguratorii doar incaseaza bani, fara sa dea nimic inapoi decat daca sunt fortati de o clauza contractuala.


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker