Buletin informativ de asigurari.
Nr. 484 - 23 martie 2022
Editorial

Mere cu pere sau mere cu... mere?

by Adina TUDOR, 2022-03-23

Desi eforturile constante ale tuturor actorilor din industrie inregistreaza progrese de la un an la altul in aceasta directie, fiind inregistrate cresteri pe mai multe tipuri de polite, realitatea este ca va mai dura o vreme pana cand piata asigurarilor din Romania nu va mai fi dominata de segmentul RCA, iar tonul celor mai multe dintre interactiunile clientilor romani cu asigurarile nu va mai fi dat cu prioritate de cele generate de asigurarea de raspundere civila auto.

In acest context, asadar, orice dificultati sau potentiale situatii complicate de pe segmentul RCA pot reverbera si la nivelul altor segmente de asigurare. Ajunge, insa, un astfel de impact negativ pana la asigurarile de sanatate, un domeniu complet diferit si, cu siguranta, foarte indepartat de asigurarile auto?


Continuare

Interviu
Alexandru CIUNCAN: De ce e bine sa fim asigurati in perioade dificile?

Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, a explicat de ce e bine sa fim asigurati in perioade dificile, dar a vorbit si despre riscul de razboi, precum si despre asigurarile de viata si de sanatate.

Click pe poza pentru a urmari inregistrarea video!

Tendinte

EXCLUSIV: Cum a evoluat prima medie RCA in 2021 pentru soferii tineri si pentru camioane!
by Andreea RADU, 2022-03-23
Dupa retragerea autorizatiei de functionare a companiei CITY Insurance si iesirea acesteia din piata RCA, in luna septembrie 2021, preturile medii pentru asigurarile RCA au crescut, la finalul anului trecut, in medie, cu peste 30% in cazul persoanelor fizice - soferi tineri, de maxim 30 de ani -, si cu doar 12,3% pentru camioanele cu o masa egala sau mai mare de 16 tone, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, solicitate de 1asig.ro.


Continuare

InsuranceStyle

Despre schimbarile climatice...Sau mai degraba despre asigurarea motocicletei
by Oana RADU, 2022-03-23
A inceput sezonul moto asigurat, in sfarsit! Orice cunoscator va intelege ce spun, se va uita la mine zambind cu subinteles si va spune: "Anotimpuri, nu-i asa?". Da, am "CASCO Anotimpuri" pentru motocicleta mea si asta inseamna ca pentru mine sezonul de calatorii fara stres incepe pe 15 martie si se incheie pe 15 noiembrie.


Continuare

Special

GHID util: Ce faci in cazul unui accident cu o masina din Ucraina? INFOGRAFIC
by Andreea RADU, 2022-03-17
ApPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, in colaborare cu XPRIMM si BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, a lansat un Ghid util pentru soferi, denumit "Ce faci in cazul unui accident cu o masina din Ucraina?", in contextul in care pe soselele din Romania intalnim tot mai multe masini conduse de ucraineni fugiti din calea invaziei rusesti. Descarca si tu ghidul in format .pdf!


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker

Revista PRIMM

XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei. Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .