Buletin informativ de asigurari.
Nr. 480 - 26 ianuarie 2022
Editorial

Cea mai mare bogatie...

by Adina TUDOR, 2022-01-26

... este sanatatea, se spune. Iar la inceput de an 2022, continuam sa vorbim, mai mult ca niciodata, despre sanatate.

Pandemia COVID-19 afecteaza in continuare vietile oamenilor de pretutindeni, atat prin amenintarea directa pe care o aduce sanatatii, cat si prin efectele sale indirecte, constand atat in modificarile aduse la nivelul stilului de viata - necesare, dar disruptive - , cat si in suprasolicitarea sistemelor de sanatate, negandite pentru a face fata unui influx atat de mare de pacienti cu simptome similare, dar si in provocarile privind informarea in domeniul medical (dezbaterile privind vaccinurile, utilitatea mastilor de protectie sau chiar relevanta studiilor medicale).


Continuare

Interviu
Tanja BLATNIK: In 2022, ma astept sa vad mai multa precautie din partea asiguratorilor si o piata mai calma
by Andreea RADU, 2022-01-26

Despre realizarile inregistrate in 2021, evolutia pietei, efectele falimentului CITY Insurance, asteptari de la 2022, precum si despre comunicare si educatie, am discutat cu Tanja BLATNIK, Director General, EUROINS Romania.

XPRIMM: Cum apreciati ca a fost anul 2021 pentru piata de asigurari din Romania si pentru EUROINS Romania?

Pentru EUROINS Romania, anul 2021 a adus multe provocari, insa, fara indoiala, a fost si un an foarte bun, in care am reusit imbunatatiri semnificative pe diverse segmente ale afacerii noastre.

A fost, totodata, si primul meu an la conducerea companiei si am pornit la drum cu planuri ambitioase. Perioada nu a fost, cu siguranta, lipsita de provocari, unele chiar majore: situatia pandemica si, desigur, falimentul celui mai mare jucator pe piata RCA, insa acestea nu ne-au oprit, dimpotriva as putea spune, am mers inainte, urmarind cu ambitie proiectele pe care ne-am propus sa le implementam.


Continuare

Tendinte

Distributia Bancassurance: Un model de business cu beneficii extinse
by Daniela GHETU, 2022-01-26

Definitia comuna a Bancaassurance este aceea a unui parteneriat de distributie intre companii de asigurari si banci, care actioneaza ca agenti sau brokeri de asigurari prin intermediul sucursalelor bancare. In cei peste 160 de ani parcursi de la consemnarea primului parteneriat de acest tip, bancassurance s-a afirmat ca o modalitate de distributie a produselor de asigurare care ofera beneficii reale atat asiguratorilor, cat si partenerilor bancari.

Desi meritele conceptului in sine sunt recunoscute pe scara larga, distributia asigurarilor prin acest tip de parteneriat s-a dezvoltat in mod diferit de la piata, la piata, in functie de caracteristicile demografice, economice si legislative locale.


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker

Revista PRIMM

XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei. Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .