Buletin informativ de asigurari.
Nr. 479 - 12 ianuarie 2022
Editorial

Anii curajului

by Sergiu COSTACHE, 2022-01-12

Cum v-ati gandi acum strategiile, produsele, politica de HR si cea de promovare daca ati sti deja ca 2022 va fi un an cu mult mai interesant si mai prosper decat vi-l puteti imagina acum?

Hai sa analizam un pic 2021. A fost un an al curajului? Cu certitudine, da!

Sa luam doar trei repere ale curajului - cel al asiguratorilor, care au ales sa mearga pe drumul schimbarii rapide, cel al autoritatii de supraveghere, care a decis sa aplice masuri de mult asteptate, si cel al brokerilor, care au hotarat sa ramana dinamici si in legatura permanenta cu clientii lor.


Continuare

Interviu
Marian SIMINICA, ISF: Lucram la elaborarea unui nou manual destinat distribuitorilor

Pentru a raspunde nevoilor unei piete in schimbare continua, pentru ca procesul de pregatire profesionala sa tina pasul mai ales cu schimbarile legislative din ultima perioada, lucram la elaborarea unui nou manual destinat distribuitorilor, manual care sa cuprinda atat ultimele schimbari legislative, cat si tematica necesara obtinerii certificarii definitive, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Marian SIMINICA, Director Executiv, ISF - Institutului de Studii Financiare.

XPRIMM: Cum apreciati ca a decurs in 2021 pregatirea profesionala a oamenilor din industria asigurarilor ?
Marian SIMINICA: In 2021 s-a remarcat o intensificare a procesului de conformare a entitatilor inregistrate pe piata asigurarilor in ceea ce priveste pregatirea profesionala initiala si continua. Cadrul procedural creat prin Norma ASF nr. 20/2018 a generat premisele unei uniformizari a proceselor de instruire a personalului sau a colaboratorilor care presteaza activitati de distributie de asigurari. 2021 a fost anul de actualizare a acestui cadru - in august fiind publicata Norma A.S.F. nr. 23/2021 privind pregatirea profesionala a distribuitorilor in asigurari si/sau reasigurari care a adus o serie de elemente noi, menite sa imbunatateasca procesul de formare. Aceeasi tendinta de conformare s-a vazut si in ceea ce priveste personalul implicat in procesul constatare daune auto si conciliere in domeniul financiar nebancar. Premisele sunt de mentinere a ritmului curent de crestere a nivelului de profesionalizare a personalului din domeniul asigurarilor, atat prin cresterea calitatii programelor de formare continua cat si prin diversificarea acestora.


Continuare

Tendinte

TELEMEDICINA - de la o coperta de revista, ce schita un vis, la o industrie globala de zeci de miliarde de dolari
by Andreea RADU, 2022-01-11

Desi termenul telemedicina a fost inventat in anii 1970, de catre americanul Thomas Bird, si, in traducere literala, inseamna "vindecare la distanta" (din latina - "medicus" si din greaca - "tele"), telemedicina nu este deloc o idee sau o nevoie noua, in conditiile in care conceptul de ingrijire medicala la domiciliu a fost mentionat inca din 1879, intr-un articol din "Lancet", despre utilizarea telefonului pentru a reduce vizitele inutile la cabinetele medicale.

Pare greu de crezut, insa, exceptand referinta din "Lancet", telemedicina a implinit deja 115 ani. Originile acestei tehnologii dateaza de la inceputul secolului XX, atunci cand fiziologul olandez Willem EINTHOVEN a dezvoltat primul electrocardiograf in laboratorul sau din Leiden. Astfel, cu ajutorul unui galvanometru cu coarde si al unor fire telefonice, el a inregistrat semnalele electrice cardiace ale pacientilor dintr-un spital aflat la o distanta de 1,5 kilometri. Rezultatele experimentelor sale au fost publicate in 1906, iar fiziologul olandez poate fi considerat primul om de stiinta care a dezvoltat si aplicat sistematic o tehnica foarte asemanatoare cu telemedicina in sens modern.


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker

Revista PRIMM

XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei. Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Pentru dezabonare instant apasati aici. Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Mesaj trimis catre .