XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8737
?

1 USD = 4.0172

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4541 - 18 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Pentru cei mai multi dintre noi, marele pericol nu este ca tintim prea sus si nu reusim, ci ca tintim prea jos si reusim.
MICHELANGELO
STIRI INTERNE ?
EXCLUSIV: Subscrierile asiguratorilor pe fiecare judet. Bucurestiul detine 40% din piata!
Andreea RADU, 15-01-2021
Piata asigurarilor din Romania se concentreaza in mare parte in Capitala, astfel ca aproape 40% din valoarea primelor brute subscrise de asiguratori se regasea in Bucuresti la finalul primelor noua luni din 2020. Vezi care sunt subscrierile in fiecare judet!

Adriana GRECU este noul Presedinte al PRBAR
Andreea RADU, 15-01-2021
Adriana GRECU, CEO, Aon Romania (foto), a fost votata, vineri - 15 ianuarie 2021, in functia de Presedinte al PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, in cadrul Adunarii Generale a organizatiei.

Dragos CALIN: COVID-19 si consecintele lui schimba radical perceptia asupra asigurarilor de viata
Andreea RADU, 15-01-2021
Dragos CALIN, Presedintele Directoratului GRAWE Romania, considera ca pandemia a fost o lectie de viata si despre asigurari de viata, ale carei rezultate vor fi vizibile in 2021. "Am invatat cu totii ca riscul poate aparea oricand, ca poate avea urmari dintre cele mai grave si ca nevoia de protectie este uriasa".

EUROINS: In ultimul trimestru din 2020 am inregistrat o scadere cu 50% a plangerilor de la persoane fizice
Andreea RADU, 15-01-2021
EUROINS Romania a anuntat ca in ultimul trimestru al anului 2020 a inregistrat o scadere cu 30% a reclamatiilor inregistrate comparativ cu inceputul anului 2020, respectiv o scadere cu 50% a plangerilor de la persoane fizice.

STIRI EXTERNE  
5 oportunitati de transformare digitala pentru ca asiguratorii sa prospere dupa pandemia COVID-19
Cristian SUCA, 15-01-2021
Pe masura ce privim inapoi spre 2020 - si, oare, nu ne bucuram cu totii ca facem asta?! -, putem spune ca rata de schimbare din industria asigurarilor a accelerat de cel putin zece ori. Asiguratorii au cunoscut, in ultimele 10 luni, mai multe schimbari decat cunoscusera in ultimii 10 ani - schimbari importante la nivel de business. Multi nu reusisera sa tina pasul, asa ca si-au pregatit scena pentru un viitor mai disruptiv in ceea ce priveste transformarea digitala - adica, automatizarea si optimizarea proceselor de baza, dar si interactiunile cu agentii si experientele oferite consumatorilor -, subliniaza Digital Insurance.

SCOR integreaza modelul CyberCube in platforma sa de modelare a catastrofelor
Cristian SUCA, 15-01-2021
Reasiguratorul global SCOR a integrat, in propria platforma de modelare a riscurilor catastrofale, modelul de risc cibernetic dezvoltat de CyberCube, noteaza xprimm.com. Prin integrarea acestui model de risc, alaturi de alte modele de catastrofe naturale, in propria sa platforma, SCOR isi propune sa isi extinda in continuare capacitatile de modelare.

PIETE FINANCIARE  
BNR a redus dobanda cheie la 1,25% pe an
Andreea RADU, 15-01-2021
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis vineri reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, incepand cu data de 18 ianuarie 2021.

ASF: Pandemia tine in sah revenirea economica
Andreea RADU, 15-01-2021
Relansarea economica globala ar putea fi si mai fragila daca se materializeaza o serie de riscuri, care ar putea exacerba pierderile de venituri si cresterea saraciei, se arata in cel mai recent Raport de tendinte si riscuri pe pietele financiare elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Eurostat: Companiile din Romania se afla pe ultimul loc in clasamentul UE la capitolul inovare
Bianca CIOCOTISAN, 15-01-2021
In Romania, doar 14,6% dintre companiile cu cel putin zece angajati au raportat activitati de inovare in perioada 2016-2018, procent ce claseaza tara noastra pe ultimul loc in topul statelor din UE, conform unui raport transmis de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Ora de Risc
EVENIMENTE INTERNE
XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021
SONDAJ
Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.