XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8728
?

1 USD = 4.0058

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4540 - 15 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Viata incepe in punctul in care se termina zona de confort.
Ralph Waldo EMERSON
STIRI INTERNE ?
ASF sanctioneaza companiile CITY Insurance si EUROINS Romania
Andreea RADU, 14-01-2021
In cadrul sedintei Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) din data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurari - Reasigurari (S.A.R.) a prezentat rezultatele activitatii de control permanent realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance si la societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare, ambele fiind sanctionate.

Asigurarea obligatorie a locuintei: TOP judete si regiuni cu cele mai multe locuinte protejate
Andreea RADU, 14-01-2021
La nivel national doar 1 din 5 locuinte era asigurata la finalul anului 2020 printr-o polita obligatorie de locuinta (PAD), insa nivelul gradului de cuprindere in asigurare difera intre regiuni, existand si judete unde ponderea depaseste 40%. La solicitarea 1asig.ro, PAID Romania a transmis topul judetelor si regiunilor in functie de gradul de cuprindere in asigurare!

Antonio SOUVANNASOUCK: Cresterea eficientei va fi aspectul dominant in 2021
Andreea RADU, 14-01-2021
"Avand experienta anului 2020, sunt convins ca fiecare dintre noi va continua procesele de automatizare si digitalizare punand accent pe solutiile de distributie de la distanta. Cred ca cresterea eficientei va fi aspectul dominant in 2021", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Antonio K. SOUVANNASOUCK, actualul Presedinte al PRBAR si Managing Partner ASIGEST Broker.

ROMGAZ Ploiesti cumpara asigurari de sanatate pentru angajati de la ASIROM
Bianca CIOCOTISAN, 14-01-2021
ASIROM Vienna Insurance Group este castigatorul unei licitatii organizate de ROMGAZ, Filiala de Inmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiesti, pentru incheierea unui pachet de servicii de asigurare de sanatate pentru angajatii companiei.

STIRI EXTERNE  
Croatia: Primele de asigurare pe segmentul property, in crestere dupa cutremurul din 2020
Cristian SUCA, 14-01-2021
Camera de Comert a Croatiei (HGK) estimeaza ca nivelul primelor de asigurare pentru riscul de cutremur, incheiate pana la finele anului trecut, ar putea fi cu 28% mai mare decat anul anterior, ridicandu-se pana la aproximativ 110 milioane HRK, pe fondul cutremurelor care au zguduit Croatia in 2020, informeaza xprimm.com, citand The Croatia News.

Pe fondul schimbarilor climatice, SUA s-au confruntat, in ultimele 3 decenii, cu inundatii care au provocat pagube de 75 mld. dolari
Cristian SUCA, 14-01-2021
Alimentate de schimbarile climatice, precipitatiile severe cu care s-au confruntat SUA in ultimele 3 decenii s-au transformat in inundatii semnificative, care, in 30 de ani, ar fi generat pagube de aproximativ 75 de miliarde de dolari, arata un studiu realizat recent de catre Stanford University.

PIETE FINANCIARE  
Rata anuala a inflatiei s-a mentinut la 2,1% in decembrie 2020
Andreea RADU, 14-01-2021
Rata anuala a inflatiei s-a mentinut la 2,1% in luna decembrie a anului 2020, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 3,24%, serviciile cu 2,69%, iar marfurile nealimentare cu 1,01%, conform Institutului National de Statistica (INS).

Eurostat: Romania, printre tarile din UE cu cele mai mici cresteri de preturi la inchirieri si achizitia de locuinte din ultimii zece ani
Bianca CIOCOTISAN, 14-01-2021
Romania este tara care a avut printre cele mai mici cresteri de pret la inchiriere si achizitii de locuinte din Uniunea Euopeana din 2010 si pana in al treilea trimestru al anului 2020, arata o statistica realizata de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

ANIVERSARI
Vineri, 15 ianuarie
Alexandru CIUNCAN
Director General
UNSAR
Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Ora de Risc
EVENIMENTE INTERNE
XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021
SONDAJ
Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.