XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8738
?

1 USD = 4.0025

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4539 - 14 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Cred ca unul dintre cele mai mari riscuri in viata este sa nu ai niciodata curajul sa risti.
Oprah WINFREY
STIRI INTERNE ?
VIDEO: Cum va fi anul 2021 pentru piata de brokeraj in asigurari?
Andreea RADU, 13-01-2021
Despre tendintele anului 2021 pe piata locala de brokeraj in asigurari, dar si despre realizarile anului trecut, au discutat Iulius Marian FIRCZAK, Deputat in Parlamentul Romaniei, Dorel DUTA, Presedintele UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania), si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti, 12 ianuarie.

Bogdan BICHINET: Pandemia ne-a aratat ca trebuie sa digitalizam aproape total modul de lucru
Andreea RADU, 13-01-2021
"Consideram ca pandemia a scos in evidenta ce isi doresc clientii de la noi, astfel incat sa putem colabora rapid si in siguranta. Ne-a indicat, de asemenea, unde avem nevoie de imbunatatiri si ca trebuie sa digitalizam aproape total modul de lucru. Dar, totodata, ne-a aratat ca suntem capabili sa realizam mai multe decat credeam", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Bogdan BICHINET (foto), Chief Financial Officer & Member of the Board, GENERALI Romania.

Cate locuinte erau asigurate prin polita PAD la finalul anului 2020?
Andreea RADU, 13-01-2021
La nivel national, 1.753.520 de locuinte erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei), la finalul anului 2020, in crestere usoara fata de anul anterior, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

Alexandru APOSTOL: 2021 va fi un an plin de noi provocari
Andreea RADU, 13-01-2021
"Anul 2021 va fi un an plin de noi provocari, iar felul in care vom reusi sa le depasim, depinde de eforturile depuse de fiecare", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Alexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker.

REPUBLICA MOLDOVA ?
Reactia ASTERRA la decizia CNPF
Bianca CIOCOTISAN, 13-01-2021
"Pozitia financiara a ASTERRA Grup este stabila, iar performantele financiare demonstreaza o capacitate de plata pozitiva si in acord cu actele normative. Primele brute subscrise au crescut cu 30%, iar cota de piata a ajuns la circa 18%", a precizat Roman ANDRONIC, Directorul General al companiei pentru xprimm.md. Cititi integral declaratia aici.

STIRI EXTERNE  
18 ianuarie, cea mai periculoasa zi a anului pentru soferii care circula pe drumurile din Marea Britanie
Cristian SUCA, 13-01-2021
Compania britanica de asigurari Admiral Car Insurance arata ca, potrivit datelor sale cu privire la daunele auto, 18 ianuarie este, din punct de vedere statistic, cea mai periculoasa zi a anului pentru soferii care circula pe drumurile din Marea Britanie.

WTW: In ciuda unei reveniri in T4, activitatea de M&A din 2020 a atins cel mai scazut nivel de la criza financiara globala
Cristian SUCA, 13-01-2021
In ciuda unei reveniri in ultimul trimestru al anului trecut, activitatea globala de fuziuni si achizitii (M&A - Mergers and Acquisitions) din 2020 a atins cel mai scazut nivel de la criza financiara globala (GFC - Global Financial Crisis, 2007-2008 n.red.), informeaza Willis Towers Watson.

PIETE FINANCIARE  
Salariul de baza minim brut, majorat la 2.300 lei
Andreea RADU, 13-01-2021
Guvernul a majorat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, incepand cu data intrarii in vigoare a actului normativ adoptat astazi, ceea ce reprezinta o crestere de 3% fata de luna decembrie 2020, a anuntat Ministerul Muncii.

Proiect Ministerul Finantelor: Romanii ar putea solicita suspendarea platii ratelor la credite pentru maximum 9 luni
Andreea RADU, 13-01-2021
Ministerul Finantelor a publicat proiectul de act normativ prin care persoanele care au credite pot solicita suspendarea platii ratelor, incluzand o perioada maxima de 9 luni. Afla care sunt conditiile pentru a putea beneficia de prelungirea suspendarii!

Castigul salarial mediu net a crescut cu 3% in luna noiembrie
Andreea RADU, 13-01-2021
In luna noiembrie 2020, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5.565 lei, cu 113 lei (+2,1%) mai mare decat in luna octombrie 2020, iar castigul salarial mediu nominal net a fost 3.411 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 68 lei (+2,0%), conform INS - Institutul National de Statistica.

Asociatia CFA Romania si AAFBR sustin dezvoltarea pietei de capital romanesti
Andreea RADU, 13-01-2021
Abrogarea prevederilor Legii 173/2020 prin care se interzice vanzarea de actiuni pe care statul le detine la companii si societati nationale, pe o perioada de doi ani, poate conduce la dezvoltarea pietei de capital. Sunt asteptate noi listari, care vor aduce beneficii pietei de capital si economiei in ansamblu, au transmis reprezentantii Asociatiei CFA Romania si ai AAFBR.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Ora de Risc
EVENIMENTE INTERNE
XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021
SONDAJ
Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.