XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8715
?

1 USD = 4.0088

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4538 - 13 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Succesul este un profesor slab. Ii pacaleste pe oamenii isteti, facandu-i sa creada ca sunt infailibili.
Bill GATES
STIRI INTERNE ?
Cat au platit soferii romani pe clauza de decontare directa?
Andreea RADU, 12-01-2021
Asiguratii RCA, care au optat si pentru clauza de Decontare directa odata cu incheierea politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto - RCA, au achitat in primele noua luni din 2020, in medie, 112 lei, in crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului 2019, cand au platit 107 lei, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Cerasela CHIRIAC: Oamenii vor fi mai constienti de necesitatea asigurarilor
Andreea RADU, 12-01-2021
Cerasela CHIRIAC, Owner, INTER Broker spera ca anul 2021 sa insemne finalul pandemiei si revenirea la o viata normala. Ea a atras atentia ca riscurile exista si se produc in cele mai neasteptate si dificile circumstante si considera ca oamenii vor fi mai constienti de necesitatea asigurarilor.

ASF confirma ca actuala conducere a demarat un amplu proces de evaluare a intregii activitati
Andreea RADU, 12-01-2021
"Pot confirma ca actuala conducere a ASF a demarat un amplu proces de evaluare a intregii activitati a Autoritatii, dar si a subiectelor care au adus atingere credibilitatii ASF de-a lungul timpului", a transmis, marti, Daniel APOSTOL, Purtatorul de Cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Gothaer lanseaza o noua acoperire atasata asigurarii medicale pentru calatorii in strainatate
Andreea RADU, 12-01-2021
Avand in vedere ca asigurarea de calatorie reprezinta un produs important in portofoliul Gothaer Asigurari Reasigurari si ca societatea isi propune intotdeauna sa ofere clientilor sai cele mai bune acoperiri in functie de nevoile si asteptarile lor, Gothaer a decis sa isi actualizeze oferta prin intermediul lansarii unei noi clauze suplimentare, Asigurarea Bunurilor din CASA, atasata asigurarii medicale pentru calatorii in strainatate.

SAFETY Broker vrea sa deschida mai multe agentii tip cafenea
Andreea RADU, 12-01-2021
SAFETY Broker a venit pe piata cu un nou concept de agentie cafenea, deschizand doua astfel de unitati pana la finalul anului trecut, iar in 2021 doreste sa dezvolte acest tip de business si cauta parteneri in acest sens.

REPUBLICA MOLDOVA ?
MOLDASIG are o noua conducere
Bianca CIOCOTISAN, 12-01-2021
MOLDASIG, asiguratorul din Republica Moldova care in ultima perioada a trecut prin mai multe etape de suspendare a conducerii si instituirea unor administratii speciale de catre CNPF are acum un nou director general. Detalii despre noul administrator special aprobat de catre Autoritatea de Supraveghere in articolul de mai jos.

STIRI EXTERNE  
NOAA: SUA, pierderi record dupa cele 22 de catastrofe naturale din 2020
Cristian SUCA, 12-01-2021
Un numar record de furtuni tropicale, coroborat cu un numar fara precedent de uragane ajunse la tarm si cel mai activ an in ceea ce priveste incendiile de vegetatie inregistrate, a facut ca SUA sa experimenteze, in 2020, 22 de dezastre naturale care au generat pierderi de aproximativ 95 de miliarde de dolari, arata un raport realizat de NOAA (the National Oceanic and Atmospheric Administration).

Swiss Re: Asigurarile de sanatate pe termen scurt, principalul factor de crestere pentru piata de re/asigurari non-life din China
Cristian SUCA, 12-01-2021
Un nou raport realizat de Swiss Re a identificat asigurarile de sanatate pe termen scurt drept principalul factor de crestere pentru companiile de re/asigurari non-life care opereaza in China. Potrivit Swiss Re, in primele 11 luni ale anului 2020, primele aferente asigurarilor de sanatate pe termen scurt incheiate in China au crescut cu 35%, stimulate de vanzarile digitale, dar si de faptul ca tot mai multi consumatori au constientizat riscul prezentat de cresterea cheltuielilor medicale.

PIETE FINANCIARE  
INS a revizuit usor datele privind PIB-ul din T3 2020: +5,8% fata de trimestrul anterior si -5,7% fata de acelasi trimestru din 2019
Andreea RADU, 12-01-2021
Institutul National de Statistica (INS) a revizuit in crestere usoara, la 5,8%, datele referitoare la cresterea Produsului intern brut (PIB) in trimestrul trei 2020 fata de trimestrul precedent. Fata de acelasi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a inregistrat o scadere cu 5,7% atat pe seria bruta cat si pe seria ajustata sezonier, potrivit datelor provizorii (2) publicate marti de INS.

Investitiile in criptoactive presupun si riscuri mari
Andreea RADU, 12-01-2021
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) atrage atentia asupra faptului ca tranzactiile cu criptoactive, dar si investitiile in astfel de instrumente presupun riscuri ridicate, in contextul in care, atat la nivelul Uniunii Europene, cat si in Romania nu exista legislatie specifica in vigoare care sa reglementeze asemenea operatiuni.

Consiliul Concurentei a sanctionat ALB si 16 societati financiare cu 8,47 milioane de euro
Andreea RADU, 12-01-2021
Consiliul Concurentei a anuntat ca a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 41.251.774 lei (aprox. 8,47 milioane euro) Asociatia Societatilor Financiare din Romania - ALB si 16 companii membre ale acesteia pentru incalcarea legislatiei in domeniu concurentei, prin participarea la un schimb de informatii sensibile din punct de vedere comercial.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

EVENIMENTE INTERNE
XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.