XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8709
?

1 USD = 4.0044

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4537 - 12 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nicio speranta.
Dale CARNEGIE
STIRI INTERNE ?
Asigurarile facultative de locuinte: TOPUL companiilor dupa primele 9 luni din 2020
Andreea RADU, 11-01-2021
Subscrierile aferente asigurarilor facultative de locuinte au inregistrat, pe parcursul primelor noua luni ale anului 2020,?o valoare similara comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, insumand peste 276,32 milioane de lei. XPRIMM Publications a intrat in posesia clasamentului companiilor de pe acest segment de asigurari in functie de cota de piata a jucatorilor si a calculat cat a subscris fiecare!

Cristian IONESCU: 2021 va fi un an al dezvoltarii durabile
Andreea RADU, 11-01-2021
2021 va fi un an dificil, dar va fi un an al dezvoltarii durabile, este de parere Cristian IONESCU, Presedinte Directorat, ASIROM Vienna Insurance Group. Acesta a mai aratat ca piata de asigurari va continua a foloseasca tehnologia in folosul consumatorului.

Prima editie a emisiunii Ora de Risc din acest an: Tendintele anului 2021 pe piata de brokeraj
Andreea RADU, 11-01-2021
Emisiunea Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, incepe anul 2021 cu o editie in cadrul carei dezbate realizarile anului 2020 si tendintele din acest an pe piata de brokeraj, avandu-i ca invitati, marti - 12 ianuarie, pe Dorel DUTA, Presedintele UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania), si pe Iulius Marian FIRCZAK, Deputat in Parlamentul Romaniei.

METROPOLITAN Life a plantat cate un copac pentru fiecare polita individuala incheiata in anul 2020
Andreea RADU, 11-01-2021
Compania de asigurari de viata si pensii private METROPOLITAN Life, alaturi de Asociatia Padurea Copiilor, anunta plantarea unei paduri de doua hectare, un copac pentru fiecare polita individuala de asigurare de viata incheiata in anul 2020. Arborii au fost plantati in comunele Garbovi si Colelia din judetul Ialomita.

REPUBLICA MOLDOVA ?
INFOGRAFIC: 7 din 10 incendii din Republica Moldova au fost la locuinte. Tu ti-ai protejat casa?
Bianca CIOCOTISAN, 11-01-2021
Numarul incendiilor produse la locuinte in 2020 a fost de 1246, fapt ce reprezinta peste 70% din totalul incendiilor produse pe intreg teritoriul Republicii Moldova, conform unui raport prezentat de Serviciul Protectiei Civile si Situatii Exceptionale (DSE).

STIRI EXTERNE  
Aon: Agentii de asigurari sunt optimisti cu privire la anul 2021, iar 93% dintre acestia vad "partea plina a paharului"
Cristian SUCA, 11-01-2021
In ciuda provocarilor pe care le-a adus 2020, agentii de asigurari sunt optimisti cu privire la 2021, sustine Insurance Business Mag, citand un sondaj realizat recent de Aon Programs. Sondajul, care a chestionat aproximativ 500 de agenti si brokeri de asigurari cu privire la atitudinea lor pentru acest an (incluzand si perspective de business, linii de produse, virtualizare si marketing), subliniaza ca 93% dintre participanti abordeaza anul 2021 cu o mentalitate de tipul "partea plina a paharului".

WTW a actualizat RiskAgility Financial Modeller, un software dedicat asiguratorilor de viata
Cristian SUCA, 11-01-2021
Willis Towers Watson a lansat o noua versiune a RiskAgility Financial Modeller, tehnologia sa de modelare financiara si software de raportare pentru asiguratorii de viata, informeaza Reinsurance News. RiskAgility FM 3.0 le ofera asiguratorilor de viata o noua abordare de calcul pentru modelarea actuariala, cu durate de rulare mai rapide decat cele prevazute pana acum.

PIETE FINANCIARE  
Registrul central electronic pentru conturi bancare si conturi de plati identificate prin IBAN este operational
Andreea RADU, 11-01-2021
Registrul central electronic pentru conturi bancare si conturi de plati identificate prin IBAN este operational de luni, 11 ianuarie 2021, a anuntat ANAF - Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Analiza Deloitte: Activitatea de fuziuni si achizitii din Romania s-a mentinut la un nivel semnificativ in 2020
Andreea RADU, 11-01-2021
Piata de fuziuni si achizitii (mergers & acquisitions - M&A) a numarat 91 de tranzactii in Romania in 2020, comparativ cu 110, in 2019. Potrivit estimarilor Deloitte, valoarea totala a pietei, inclusiv tranzactiile care nu au avut o valoare comunicata, a fost de 3,7-4,3 miliarde de euro in 2020 (fata de o valoare intre 4 si 4,4 miliarde de euro in 2019), in timp ce tranzactiile a caror valoare a fost comunicata au totalizat 1,5 miliarde de euro (fata de 1,7 miliarde de euro in 2019).

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Despre Oameni
ANIVERSARI
Marti, 12 ianuarie
Alin NITA
General Manager
FivePlus Solutions
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.