XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8704
?

1 USD = 3.9791

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4536 - 11 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Secretul succesului: cazi de 7 ori, te ridici de 8.
Proverb chinez
STIRI INTERNE ?
EXCLUSIV: Topul asiguratorilor CASCO in functie de subscrierile din primele 9 luni din 2020!
Andreea RADU, 08-01-2021
Piata asigurarilor CASCO a inregistrat, in primele noua luni din 2020, un volum al primelor brute subscrise de peste 1,76 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 3% fata de perioada similara a anului anterior, in timp ce daunele achitate s-au majorat cu 11%. XPRIMM Publications a obtinut clasamentul asigurarilor CASCO in functie de cota de piata a jucatorilor si a calculat cat a subscris fiecare!

Dorel DUTA: Firmele de brokeraj fac eforturi continue pentru a fi aproape de clienti
Andreea RADU, 08-01-2021
"Firmele de brokeraj au facut si fac eforturi continue pentru a fi aproape de clienti, pentru a optimiza produsele de asigurare, acoperirile, precum si identificarea de solutii pentru a traversa perioada speciala pe care o traversam", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Dorel DUTA, Presedintele UNSICAR si Directorul General al HOBBIT Broker.

Asigurarile de garantii: crestere de 92% dupa primele 9 luni din 2020
Andreea RADU, 08-01-2021
Primele brute subscrise pentru asigurarile de garantii s-au situat, in primele 9 luni ale anului 2020, la o valoare de aproape 364 milioane de lei, inregistrand o majorare de peste 92% fata de aceeasi perioada a anului 2019, reiese din raportul publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Incendiu puternic la Miercurea Ciuc: 20 de case au ars si sute de oameni au ramas fara adapost
Bianca CIOCOTISAN, 08-01-2021
Un incendiu puternic produs joi noaptea (7 ianuarie a.c.) a distrus total sau partial 20 de case dintr-un cartier aflat in Miercurea Ciuc, in urma caruia aproximativ 400 de oameni au ramas fara adapost. Locatarii au fost evacuati imediat si cazati temporar intr-o sala de sport, iar autoritatile si mai multi cetateni din oras i-au ajutat cu ceaiuri fierbinti, saltele, paturi sau alimente.

REPUBLICA MOLDOVA ?
Statistici: Cate accidente auto grave au avut loc in Republica Moldova in primele noua luni din 2020?
Bianca CIOCOTISAN, 08-01-2021
In primele noua luni din 2020 (1 ianuarie - 30 septembrie), s-au inregistrat 1419 accidente in traficul rutier, in urma carora 168 de persoane au decedat, iar alte 1609 au fost grav ranite, conform datelor din Sistemul informational automatizat Registrul de stat accidente rutiere (SIA RAR).

STIRI EXTERNE  
Munich Re: La nivel global, pierderile asigurate dupa catastrofele naturale au crescut, in 2020, cu 44%, pana la 82 de miliarde de dolari
Cristian SUCA, 08-01-2021
Un sezon record al uraganelor, incendiile istorice din vestul SUA si o serie de evenimente din alte parti ale lumii au facut ca pierderile asigurate, la nivel global, dupa catastrofele naturale de anul trecut sa creasca la 82 de miliarde de dolari, un nivel cu aproximativ 44% mai mare decat cel inregistrat in 2019, noteaza Munich Re.

Swiss Re: 5 rezolutii de An Nou pe care asiguratorii sa le ia in considerare in 2021
Cristian SUCA, 08-01-2021
Suntem intr-un moment in care multi oameni adopta o atitudine "new year, new me" si, in acest context, Swiss Re subliniaza ca oamenii n-ar trebui sa fie singurii care isi stabilesc anumite rezolutii de An Nou, iar companiile urmaresc, la randul lor, domenii cheie pe care sa le ia in considerare in noul an. Astfel, sustine The Actuarial Post, Swiss Re a analizat cativa factori care alimenteaza o stare mai buna de sanatate si un stil de viata mai sanatos, pe care asiguratorii trebuie sa-i analizeze, dar si sa ajute asiguratii sa abordeze aceste aspecte, in baza dovezilor stiintifice care demonstreaza importanta acestor factori.

PIETE FINANCIARE  
Acordul post-Brexit: reguli pentru schimburile comerciale cu produse de origine preferentiala
Andreea RADU, 08-01-2021
Acordul comercial post-Brexit, incheiat cu doar cateva zile inainte de expirarea perioadei de tranzitie, de Uniunea Europeana (UE) cu Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, stabileste modul in care se vor derula relatiile economice viitoare dintre cele doua parti. Acordul se aplica cu titlu provizoriu incepand cu 1 ianuarie 2021 si prevede eliminarea completa a taxelor vamale, dar numai pentru produsele care respecta regulile de origine preferentiala, explica Vladislav Dabija, Manager Taxe Indirecte, Deloitte Romania.

INS: 78,2% dintre gospodarii au avut access la internet in 2020
Bianca CIOCOTISAN, 08-01-2021
Peste trei sferturi, respectiv 78,2%, din totalul gospodariilor din Romania au avut acces la reteaua de internet, procent in crestere cu 2,5 puncte procentuale fata de anul anterior, conform celor mai recente date prezentate de Institutul National de Statistica (INS).

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Despre Oameni
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.