XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8701
?

1 USD = 3.9758

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4535 - 8 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Increderea ofera mai mult material de conversatie decat inteligenta.
La ROCHEFOUCAULD
STIRI INTERNE ?
ASF: Cinci brokeri au depus solicitari pentru a deveni creatori de produse de intermediere sau de nisa
Andreea RADU, 07-01-2021
Diversificarea produselor de asigurare si, implicit, dezvoltarea pietei de profil reprezinta obiective fundamentale, pe termen mediu si lung, pentru Autoritatea de Supraveghere Financiara, spun reprezentantii acesteia, precizand ca, pana acum, cinci brokeri din piata au depus solicitari pentru a deveni creatori de produse.

PAID Romania estimeaza o crestere usoara pe segmentul asigurarilor de locuinte in 2021
Andreea RADU, 07-01-2021
Tinand cont si de comportamentul la risc al romanilor, PAID Romania anticipeaza o crestere usoara pe segmentul asigurarilor de locuinte in acest an, conform declaratiilor facute de Nicoleta RADU, Directorul General al companiei, care a precizat ca Pool-ul isi va continua strategia de dezvoltare.

Registrul Auto Roman cauta asigurator RCA pentru parcul auto
Bianca CIOCOTISAN, 07-01-2021
Registrul Auto Roman (RAR - RA) organizeaza, in luna februarie 2021, o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de asigurari RCA pentru autovehiculele aflate in proprietatea institutiei, politele urmand sa fie valabile 12 luni de la data intrarii lor in vigoare.

Cate accidente rutiere au avut loc in primele 11 luni din 2020?
Adina TUDOR, 07-01-2021
Numarul persoanelor decedate si ranite grav in urma accidentelor rutiere a fost in usoara scadere in primele 11 luni ale anului precedent, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane, transmise la solicitarea 1asig.ro.

PENSII PRIVATE ?
Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
Andreea RADU, 07-01-2021
Fondurile de pensii facultative aveau active totale in valoare de 2,847 miliarde de lei, la finalul lunii noiembrie 2020, in crestere cu peste 15% fata de aceeasi luna a anului anterior, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

STIRI EXTERNE  
Profesionistii din industria globala de asigurari cred, in proportie covarsitoare, ca exista o nevoie urgenta de a accelera transformarea digitala
Cristian SUCA, 07-01-2021
2020 a fost un an pe care nu il vom uita, efectele disruptive ale pandemiei COVID-19 fiind resimtite de toate afacerile, industriile si persoanele de pe planeta. Industria asigurarilor, arata The Actuarial Post, a fost una dintre cele mai afectate, pe fondul pierderilor asociate platilor legate de pandemie. Lloyd's of London a estimat ca pandemia COVID-19 ar putea avea un impact de 203 miliarde USD asupra industriei globale de asigurari. Pe masura ce lucrurile incep sa se aseze usor, in 2021, este de asteptat ca industria de profil sa se schimbe in continuare si sa se adapteze la Noua Normalitate, sustine sursa citata.

Cele mai importante 6 predictii pentru industria globala de asigurari auto, in anul 2021
Cristian SUCA, 07-01-2021
2020 a fost un an pe care nu il vom putea da uitarii prea usor - sau, poate, chiar deloc -, si, totodata, a fost un an surprinzator pentru industria globala de asigurari auto, in ciuda provocarilor dificile cu care s-au confruntat alte piete. Avand in vedere ca 2021 a inceput deja, ne intrebam cu totii ce rezerva acest an pentru industria de asigurari auto. Iata care sunt, in opinia Digital Insurance (dig-in.com), cele mai importante 6 predictii pentru industria de profil.

PIETE FINANCIARE  
Trei directii strategice pentru Codul Fiscal in 2021
Andreea RADU, 07-01-2021
Noua forma a Codului Fiscal, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2021, adapteaza legislativ Romania la noua realitate prin eliminarea unor discriminari, simplificarea complexitatii de conformare fiscala si alinierea la normele internationale in contextul economiei globalizate, precizeaza

Reguli privind detasarea lucratorilor intre statele UE. Ce obligatii au angajatorii?
Andreea RADU, 07-01-2021
Detasarea lucratorilor in intre statele membre ale Uniunii Europene (UE), in contextul prestarii de servicii la nivel transnational, ramane in centrul dezbaterilor publice, atat datorita implicatiilor sale practice, avand in vedere ca stabileste regulile privind principala forma de mobilitate a lucratorilor pe teritoriul UE, cat si a drepturilor pe care isi propune sa le garanteze si care, in acest domeniu, se afla in conflict, se arata intr-un material realizat de Gabriela Ilie, Managing Associate, si Ana-Maria Vlasceanu, Senior Associate, Reff & Asociatii | Deloitte Legal.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Despre Oameni
ANIVERSARI
Vineri, 8 ianuarie
Dan ARMEANU
Vicepresedinte
ASF
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.