XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8700
?

1 USD = 3.9468

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4534 - 7 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Esecul reprezinta doar oportunitatea de a incepe din nou, de data asta mult mai inteligent.
Henry FORD
STIRI INTERNE ?
Mihai TECAU: Planurile de transformare si digitalizare au progresat intr-un ritm foarte rapid
Andreea RADU, 06-01-2021
"[In perioada de pandemie] Am continuat proiectele in lucru, am lansat rapid alte initiative si ne-am preocupat sa oferim instrumente utile clientilor", a raspuns, pentru Publicatiile XPRIMM, Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group, intrebat cum au fost accelerate planurile de digitalizare ale companiei.

Deloitte a asistat VIG in preluarea activelor AEGON din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia
Andreea RADU, 06-01-2021
Deloitte a asistat asiguratorul austriac Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) in preluarea businessurilor grupului olandez AEGON din domeniul asigurarilor de viata si non-viata, al pensiilor private si al managementului de active din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia.

Deciziile adoptate de Consiliul ASF in prima saptamana din 2021
Andreea RADU, 06-01-2021
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat miercuri, in prima sedinta din acest an, masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

Cutremur cu magnitudinea 4 in judetul Olt
Andreea RADU, 06-01-2021
Un cutremur cu magnitudinea ml. 4 s-a produs in noaptea de marti spre miercuri, la ora locala 1:50, in zona Olteniei, judetul Olt, la adancimea de 10 kilometri, conform datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

IGSU: 35 de localitati din 11 judete, afectate de inundatii
Andreea RADU, 06-01-2021
Un numar de 35 de localitati din 11 judete au fost afectate de inundatiile din ultimele 24 de ore, pompierii intervenind in zeci de gospodarii penttru a evacua apa, a anuntat, miercuri, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta - IGSU.

PENSII PRIVATE ?
Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
Andreea RADU, 06-01-2021
Cele sapte fonduri de pensii private obligatorii (Pilon II) aveau active totale in valoare de peste 73,14 miliarde de lei, la finalul lunii noiembrie 2020, in crestere cu circa 20% fata de aceeasi luna a anului precedent, potrivit datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

STIRI EXTERNE  
Swiss Re: Cresterea platformelor digitale, o oportunitate pentru reasiguratori de a elimina deficitul de protectie
Cristian SUCA, 06-01-2021
Utilizarea tot mai mare a comertului electronic si a aplicatiilor tip "portofel digital" pe pietele emergente, precum India, Indonezia si Malaezia, reprezinta o oportunitate pentru reasiguratori de a face pasi inainte pentru eliminarea deficitului de protectie, noteaza Swiss Re.

Asiguratorul britanic AVIVA dezvaluie o serie de cereri de despagubire mai putin obisnuite cu care s-a confruntat
Cristian SUCA, 06-01-2021
De la telefoane scapate in crema, la masini "atacate" de cartofi si caprioare ce au luat cu asalt piscinele consumatorilor, reprezentantii asiguratorului britanic AVIVA pot spune ca nu mai sunt usor de surprins de catre asigurati. Astfel, asiguratorul dezvaluie o serie de cereri de despagubire prin asigurare mai putin obisnuite cu care s-a confruntat din partea clientilor sai din Marea Britanie.

PIETE FINANCIARE  
Banca Mondiala anticipeaza ca economia Romaniei va creste cu 3,5% in 2021
Andreea RADU, 06-01-2021
Banca Mondiala estimeaza ca economia romaneasca va creste in 2021 cu 3,5%, dupa o contractie de 5% in 2020, se arata in raportul Global Economic Prospects. Prognoza actuala pentru acest an este reduca cu 1,9 puncte procentuale fata de cea publicata din iunie 2020.

Activitatea globala de fuziuni si achizitii a fost rezistenta la socuri in 2020. Se asteapta o intensificare a activitatii in anii urmatori
Andreea RADU, 06-01-2021
Dupa un an cu fluctuatii mari ale activitatii de fuziuni si achizitii (M&A), in 2021 se estimeaza o continuare a cresterii valorii tranzactiilor inceputa in trimestrul al treilea 2020, in conditiile in care companiile sunt interesate sa-si optimizeze activitatea si sa-si regandeasca viitorului in era post- pandemie, conform concluziilor studiului EY privind tendintele globale in domeniul M&A in 2020 si perspectivele tranzactiilor in 2021.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
TENDINTE
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

Interviu

Delia TRAISTARU Delia TRAISTARU
Director General
DAW Management Broker

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Despre Oameni
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.