XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8710
?

1 USD = 3.9661

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4533 - 6 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Critica este un lucru pe care poti sa-l eviti nespunand nimic, nefacand nimic si nefiind nimic.
Anonim
STIRI INTERNE ?
Adrian MARIN: Increderea va fi cuvantul de ordine pentru 2021
Andreea RADU, 05-01-2021
Adrian MARIN, Presedintele UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare Romania, considera ca increderea va fi cuvantul de ordine anul acesta. El a mai precizat ca pandemia i-a facut pe romani sa se gandeasca mai mult la solutii pentru a face fata situatiilor neprevazute, iar aceasta tendinta probabil ca va continua si in 2021.

ASF: Educatia financiara, un castig la orice varsta
Andreea RADU, 05-01-2021
Oportunitatile de invatare si dezvoltare la varsta adulta sunt, in buna masura, asociate cu programele puse la dispozitie de catre angajatori. Acestea sunt cu atat mai apreciate atunci cand reusesc sa aduca angajatilor, alaturi de beneficii de ordin profesional, si un castig in planul personal, sunt de parere oficialii ASF.

Marius LASLO: Au crescut vanzarile online, dar nu atat de spectaculos pe cat ne asteptam
Andreea RADU, 05-01-2021
Intrebat de Publicatiile XPRIMM cum s-a schimbat distributia de asigurari in 2020, Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker, spune ca vanzarile online au crescut, dar nu atat de spectaculos pe cat se astepta.

SIGNAL IDUNA: In situatii neprevazute sau de criza, cum este pandemia COVID-19, educatia financiara te poate ajuta sa gasesti mai usor solutii
Adina TUDOR, 05-01-2021
Lipsa educatiei, indiferent daca este vorba in general sau in ceea ce priveste un domeniu anume, este un semn de vulnerabilitate ce atrage dupa sine o serie de alte lipsuri si reprezinta o piedica in calea dezvoltarii, au afirmat reprezentantii SIGNAL IDUNA, vorbind despre provocarile aduse de lipsa unui grad suficient de educatie financiara.

22 de localitati afectate de vant si ploi: gospodarii inundate, copaci cazuti, trafic feroviar afectat
Andreea RADU, 05-01-2021
Vantul si ploile insemnate cantitativ au produs efecte, in ultimele 24 de ore, la nivelul a 22 de localitati din judetele Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Prahova si Valcea, a anuntat, marti, IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

STIRI EXTERNE  
Industria globala de asigurari cyber va creste cu 21% anul acesta, pana la 9,5 miliarde de dolari
Cristian SUCA, 05-01-2021
Piata globala de asigurari cyber va creste, anul acesta, cu 21%, pana la 9,5 miliarde de dolari, noteaza un raport realizat de Finaria. Iar asta, ca urmare a constientizarii crescute a amenintarilor cibernetice, intr-un peisaj tot mai amenintator, exacerbat de trecerea la munca de la distanta.

Raport: Companiile care folosesc software-uri neactualizate pierd cu 47% mai multi bani in urma breselor de securitate
Cristian SUCA, 05-01-2021
Peste 4 din 10 organizatii din America de Nord folosesc tehnologie neactualizata si, implicit, pierd cu 47% mai multi bani in urma breselor de securitate decat companiile care folosesc sisteme hardware si software actualizate, arata un raport Kaspersky.

PIETE FINANCIARE  
Activitatea globala de fuziuni si achizitii a fost rezistenta la socuri in 2020. Se asteapta o intensificare a activitatii in anii urmatori
Andreea RADU, 05-01-2021
Dupa un an cu fluctuatii mari ale activitatii de fuziuni si achizitii (M&A), in 2021 se estimeaza o continuare a cresterii valorii tranzactiilor inceputa in trimestrul al treilea 2020, in conditiile in care companiile sunt interesate sa-si optimizeze activitatea si sa-si regandeasca viitorului in era post- pandemie, conform concluziilor studiului EY privind tendintele globale in domeniul M&A in 2020 si perspectivele tranzactiilor in 2021.

Eurostat: Gospodariile din Romania, cele mai aglomerate din UE
Andreea RADU, 05-01-2021
La nivelul Uniunii Europene, 17,2% din populatie traia, in 2019, in gospodarii supraaglomerate, adica numarul camerelor era insuficient comparativ cu cel al membrilor din gospodarie, pe primul loc situandu-se Romania, unde aproape jumatate din populatie (45,8%) traieste in gospodarii supraaglomerate, conform Eurostat.

Vista Bank achizitioneaza Credit Agricole Romania
Andreea RADU, 05-01-2021
Vista Bank Romania cumpara sucursala din Romania a Credit Agricole, au anuntat cele doua parti dupa ce au semnat un acord de vanzare. Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea si validarea de catre autoritatile competente si in conformitate cu reglementarile legale si sociale aplicabile.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
Interviu

Nicu MARCU Nicu MARCU
Presedintele
Autoritatii de Supraveghere Financiara

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare.

TENDINTE
Oameni sau roboti? Cum ne adaptam unei "noi normalitati"
Pandemia generata de virusul COVID-19 reprezinta, in primul rand, o tragedie umana, prin urmare afecteaza bazele societatii, iar efectele generate de acest bumerang se reflecta si in piata muncii.

Continuare

Despre Oameni
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.