XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8691
?

1 USD = 3.9609

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4532 - 5 ianuarie 2021
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Gluma e o trasura buna pentru adevar.
Francis BACON
STIRI INTERNE ?
Piata asigurarilor private de sanatate dupa primele 9 luni din 2020. Vezi clasamentul si cat a subscris fiecare companie!
Andreea RADU, 04-01-2021
Asigurarile de sanatate au cumulat, in primele 9 luni ale anului 2020, prime brute subscrise in valoare de aproximativ 351 milioane lei, in crestere cu aproximativ 18% fata de aceeasi perioada a anului 2019, se arata in raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Afla cat a subscris fiecare companie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

Conducerea sub influenta alcoolului, o problema pe soselele din Romania. Cate dosare penale au fost deschise?
Adina TUDOR, 04-01-2021
Conducerea sub influenta alcoolului continua sa ramana, din pacate, o problema in Romania. Chiar daca pericolele alcoolului la volan sunt un subiect cunoscut, si desi, in tara noastra, alcoolemia legala este zero, fenomenul continua sa produca anual victime pe soselele din tara noastra, indica datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Cristian FUGACIU: Companiile au fost mai interesate de asigurarea impotriva riscurilor cibernetice
Andreea RADU, 04-01-2021
"Digitalizarea accelerata, in toate domeniile, este unul dintre efectele adaptarii la COVID-19. Aceasta digitializare vine si cu riscuri noi, iar companiile, in aceasta perioada, au fost mult mai deschise sa cunoasca mai multe despre asigurarea impotriva riscurilor cibernetice", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Cristian FUGACIU, CEO, MARSH Romania.

Guvernul sustine dezvoltarea asigurarilor agricole, de garantii, de locuinte, dar si de sanatate
Andreea RADU, 04-01-2021
Programul de guvernare 2020 - 2024 urmareste dezvoltarea pietei asigurarilor de sanatate, sustinerea dezvoltarii asigurarilor agricole si de garantii, precum si cresterea gradului de cuprindere a asigurarilor obligatorii de locuinte (polite PAD).

ASF deruleaza programul de reorganizare si modernizare. Unele directii vor fi desfiintate
Andreea RADU, 24-12-2020
In contextul tendintei globale de crestere a digitalizarii si a progreselor rapide care au loc la nivelul pietelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara a demarat un program de evaluare si imbunatatire a activitatii si de aliniere la cele mai bune practici, pentru asigurarea indeplinirii obiectivelor principale.

Paul ZARZARA se alatura Directoratului UNIQA Asigurari
Andreea RADU, 24-12-2020
Incepand cu luna decembrie 2020, Paul ZARZARA este membru al Directoratului UNIQA Asigurari. Cu o experienta de peste 14 ani in domeniul serviciilor financiare, dintre care 10 dedicati activitatii in domeniul asigurarilor, Paul ZARZARA isi asuma noua pozitie in cadrul UNIQA din rolul actual de Director al Directiei Daune, pe care a coordonat-o, a anuntat compania.

STIRI EXTERNE  
AXA, de acord cu vanzarea operatiunilor sale din Grecia catre GENERALI, intr-o tranzactie estimata la 165 mil. euro
Cristian SUCA, 04-01-2021
AXA a incheiat un acord cu GENERALI care prevede vanzarea operatiunilor AXA din Grecia catre gigantul italian, o tranzactie estimata la 165 de milioane de euro, care ar putea fi finalizata pana la sfarsitul celui de-al doilea semestru al anului in curs, informeaza Reinsurance News.

Re/asiguratorii germani au achitat, in 2020, 2,5 miliarde de euro, urmare a pierderilor provocate de fenomenele meteo extreme
Cristian SUCA, 04-01-2021
Un nou raport GDV (der Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft) noteaza ca industria de re/asigurari din Germania a achitat, anul trecut, aproximativ 2,5 miliarde de euro, urmare a daunelor care au fost provocate, in 2020, de furtuni, grindina, ploi torentiale si alte pericole naturale, arata Reinsurance News.

PIETE FINANCIARE  
Rezervele valutare la BNR au crescut, in decembrie 2020, la 37,38 miliarde de euro
Andreea RADU, 04-01-2021
La 31 decembrie 2020, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 37,379 miliarde de euro, fata de 33,393 miliarde euro la 30 noiembrie 2020, a anuntat, luni, BNR.

Studiu: Doar patru din zece romani reusesc sa faca economii
Andreea RADU, 04-01-2021
In perioada pandemiei, aproximativ patru din zece romani reusesc sa faca economii (39%), in conditiile in care inainte de pandemie, intr-o luna obisnuita, doua treimi dintre respondenti (68%) reuseau sa economiseasca, potrivit unui studiu realizat, in luna decembrie 2020, de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) si comandat de Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Roam like at home - de la 1 ianuarie 2021 a crescut volumul de date care pot fi consumate in roaming (UE/SEE) fara taxe suplimentare
Andreea RADU, 04-01-2021
De la 1 ianuarie 2021, pentru majoritatea planurilor tarifare a crescut volumul de date (MB/GB) care pot fi consumate in roaming in UE/SEE fara aplicarea unor taxe suplimentare, in medie cu aproape 17%, ca urmare a scaderii tarifului reglementat la nivel de gros, a anuntat ANCOM.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
Interviu

Nicu MARCU Nicu MARCU
Presedintele
Autoritatii de Supraveghere Financiara

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare.

TENDINTE
Oameni sau roboti? Cum ne adaptam unei "noi normalitati"
Pandemia generata de virusul COVID-19 reprezinta, in primul rand, o tragedie umana, prin urmare afecteaza bazele societatii, iar efectele generate de acest bumerang se reflecta si in piata muncii.

Continuare

Despre Oameni
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.